ŽIVOTNA ODLUKA

Vanja Rupena: Spremna sam za majčinstvo

Davno sam se naviknula na to da drugi procjenjuju moj izgled, no prvi put sam se našla u situaciji da ja moram suditi o nečijoj ljepoti – govori Vanja Rupena (32), voditeljica showa Hrvatski Top Model, koji će se sredinom listopada početi emitirati na RTL Televiziji.

Ovaj zabavni show, koji na svjetskim TV postajama obara rekorde gledanosti, početnicama na modnoj sceni omogućava da nauče hodati pistom, ponašati se pred objektivima i kamerama, brzo se našminkati i dotjerati, a pobjednici će, osim titule, pripasti i ugovor s modnom agencijom te prilika za snimanje editorijala.

Iako već šest godina živi u Milanu, zbog audicija i snimanja prvih epizoda za RTL Televiziju morala je spakirati kovčege i privremeno se preseliti u Zagreb. No, Milano će joj i dalje biti baza: u tom je gradu prije tri i pol godine pronašla srodnu dušu, pet godina mlađeg ekonomista Raffaelea Franciosoa.

Imate li tremu pred kamerama? – Ne, jedino se bojim da ne zaboravim neku hrvatsku riječ. Imam manju tremu pred TV kamerama nego pred fotografskim objektivima jer mislim da sam “televizična” i da bolje izgledam na malom ekranu. Uostalom, imam televizijskog iskustva: bila sam suvoditeljica u TV showu Ciao, Darwin na talijanskom Canale 5 i prezenterica u emisiji Markette na kanalu La 7, uz iskusnog voditelja Piera Chiambrettija. Njegov voditeljski stil mi se jako sviđa: spontan je, obrazovan i vrlo šarmantan.

Što kažete na kritike da imate groznu dikciju? – Prvi glas. Ne vidim zašto je čudno da malo drukčije govorim: živim i radim vani već 12 godina, od toga posljednjih šest u Milanu, a na našoj televiziji nisam ni išla na govorne vježbe. Talijani govore brže od nas i pjevuše pri izgovoru, dok u hrvatskom treba čisto i “u komadu” izgovarati riječi, a ne slovkati. Priznajem da me kritike ne pogađaju, nego me samo tjeraju da se više potrudim i budem bolja.

A ljetni odmor? – U stankama snimanja skoknem do svog Umaga: igram se sa svojim kartuzijskim mačkicama Oliverom i Dorom, odem na tenis s bratom Sašom, s društvom fino jedem po konobama, kupam se na plaži hotela Kempinski, družim s prijateljicom Laurom i uživam u društvu njezinih sinova Nike i Saše. Bude li se to kod vas majčinski osjećaji? – Vjerojatno. Pa što je tu čudno, ipak su mi 32 godine.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeloi intervju pročitajte u Gloriji br. 814, koja je na kioscima od 12. kolovoza.

Linker
29. travanj 2024 18:20