pres konferencija 25. Dani hrvatskog filma / Nova ploca / Zagreb 14.04.2016. / foto: Maja Jurovic / Vanja Milic
 Foto: Maja Jurović
ŽIVOTNI PUT

Vanja Miljak - S Haškog suda na filmski set

Nakon što ju je posao na Haškom sudu iscijedio i fizički i mentalno, iskusna analitičarka okrenula je ploču i ušla u svijet zabave – prvo na snimanju TV serijala ‘Momci s Madisona’, a sada je vlastiti film ‘Istra Bitter’ predstavila u Zagrebu.

– Kad sam dobila posao na TV serijalu “Momci s Madisona”, bila sam uvjerena da za uspjeh u tako velikoj produkciji morate biti oštri poput zmaja i spremni na podmetanja, no dočekala me ekipa u kojoj su si svi međusobno pomagali – govori zagrebačka scenaristica i redateljica Vanja Miljak (36), koja je radila na petoj sezoni popularnog serijala kao pomoćnica glavnog producenta Scotta Hornbachera.

– To mi je bila najbolja moguća škola. Učila sam od vrhunskih profesionalaca, gledala kako rade s glumcima i organiziraju set, i tada sam shvatila da se time želim baviti u budućnosti – opisuje Vanja Miljak, koja se puna impresija, znanja i elena 2014. vratila u Hrvatsku i snimila kratkometražni igrani film “Istra Bitter” nedavno prikazan na Danima hrvatskoga filma.

Napisao Josip Jurčić

Cijelu priču o sudskoj analitičarki iz Haaga koja je postala producentica i redateljica pročitajte u novom broju magazina Gloria, koji je u prodaji od 5. svibnja.

Linker
20. lipanj 2022 00:06