STRELOVITA KARIJERA

Valerija Šestić - djevojka za najveća imena svjetske mode

U protekloj godini gotovo da nije bilo važnije revije na svjetskim tjednima mode koju nije nosila 17-godišnja Valerija Šestić. Švicarska manekenka hrvatskih korijena impresionirala je čak i američkog dizajnera Marca Jacobsa koji ju je odabrao među stotinu djevojaka za glavnu zvijezdu na predstavljanju svoje najnovije kolekcije – a ona je zbog toga prirodnu smeđu kosu pristala obojiti u platinastoplavu.

Valerijina strelovita modna karijera započela je prije godinu i pol kada ju je na zagrebačkim ulicama, dok je bila u posjetu djedu i baki, zamijetila modna agentica Tihana Harapin-Zalepugin, a već je na njujorškom Tjednu mode proglašena najboljom manekenkom sezone 2010./2011. A 2012. bila je još bolja: snimila je kampanje za najpoznatije modne kuće kao što su Dolce&Gabbana i Louis Vuitton, a jesenas se na najprestižnijem mjestu na svijetu – njujorškoj Petoj aveniji – uzdizao golemi plakat s njenim likom na reklami za Armani Exchange.

Uspješnu je godinu zaokružila snimanjem u Los Angelesu za H&M-ov katalog proljeće/ljeto 2013., odakle je stigla u Zagreb – na snimanje svečane Glorijine naslovnice.

Pročitali ste skraćeni tekst o Valeriji Šestić. U tiskanom izdanju Glorije (br. 938) saznajte i što Valerija radi kada nije na snimanjima i zašto, usprkos karijeri o kojoj mnoge djevojke mogu samo sanjati, i dalje obožava školu i učenje. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje te preuzeti cijeli broj ili pojedini članak.

Anita Vučinić Naprta

Linker
25. travanj 2024 09:10