MODA DOSTUPNA SVIMA

Valentino otvorio svoj modni virtualni muzej

Nakon što je jučer Karl Lagerfeld (78) na pariškom Le Webu najavio prvu dizajnersku kolekciju koja će se prodavati isključivo online, važnost weba uvidio je i Valentino Garavani (79) koji je sa svojim poslovnim partnerom Giancarlom Giammettijem lansirao je prvi virtualni muzej te vrste, nazvanom Valentino Garavani Virtual Museum. Riječ je o aplikaciji koja se može downloadati preko računala, a nudi virtualno razgledavanje karijere i rada slavnog talijanskog dizajnera i to pomoću 300 izloženih dizajna koji se prostiru na 10 000 kvadratnih metara virtualnog prostora, dizajniranog korištenjem 3D tehnologije. Ovakvim načinom prezentacije, modno naslijeđe postalo je dostupno masama iz prve ruke.

Muzej obuhvaća sve od kultnih dizajna ovog kreativca, koji se u povukao s vodećeg mjesta svog brenda u mirovinu 2008. godine, inspiraciju koja je stajala iza svakog komada, originalne crteže, pa do konačnog rezultata i fotografija osoba koje su nosile njegove kreacije. Tu su uvršteni i nezaboravni trenuci na crvenom tepihu, kultne reklamne kampanje i editorijali te anegdote koje je ispričao sam dizajner.

– Na to gledam kao na dio svog nasljedstva. Sretan sam što će sada tisuće studenata, mladih dizajnera i ljubitelja mode moći vidjeti i proučavati moj rad kroz svaki njegov aspekt – izjavio je Valentino pred okupljenima u New Yorku, gdje je prigodnim tulumom proslavljen ovakav pothvat.

Modni entuzijasti poput Sarah Jessice Parker, Daphne Guinness, Claire Danes, Rachel Zoe bili su samo nekih od brojnih koji su prošle večeri došli proslaviti lansiranje online muzeja.

Valentino Garavani Virtual Museum dostupan je na linku: www.valentino-garavani-archives.org

Linker
25. travanj 2024 02:44