PRED OGLEDALOM

Valentina Fijačko: Za ljepotu je najvažniji san

Za naslovnu ulogu u operi ‘Adel i Mara’ sopranistica Valentina Fijačko primila je brojne komplimente. No, 34-godišnja Varaždinka angažirana u splitskom HNK, ­osim izvedbom, oduševila je i zavodljivim izgledom: ženstvenim umetkom i jako našminkanim očima, što je i u privatnim situacijama njezin najčešći izbor za posebne prigode.

Kako se dotjerujete za dnevne izlaske? – Od šminke uvijek imam malo maskare, sjajila i, obavezno, puder. Te tri stvari uvijek su mi u torbici.

Jeste li ikad prije imali ekstenzije u kosi? – Ne. Odgovara mi dužina kose do ispod uha. Lako se održava, a dovoljno je duga da se na nju može staviti umetak – ako poželim dugu kosu.

Koji je vaš adut kad je u pitanju izgled? – Najviše komplimenata primam za čist i zdrav ten, što mi laska s obzirom da se osobito ne trudim oko njega. Ja, pak, mislim da su to oči i zato ih volim naglasiti šminkom.

Jeste li pronašli svoju idealnu kremu za lice? – Za njegu kože odgovara mi L’occitane zbog biljne osnove.

Odgovara li vašoj koži više kontinentalna ili mediteranska klima? – Nema velike razlike. Ponekad mi bura u Spli tu isuši kosu i kožu pa stvar spasi hranjiva maska. U Varaždinu nemam tih problema.

Koliko ruževa godišnje promijenite? – Draža su mi sjajila od ruževa jer na usnicama djeluju prirodnije. T­rošim ih na tone. ­ Jeste li zadovoljni svojim izgledom nakon dijete kojom ste skinuli osam kilograma? – Voljela bih još malo smršavjeti. A sve ostalo mi se sviđa.

Koji je vaš recept za efektnu dijetu? – Što manje šećera. I jako rana večera.

Imate li ‘svoj’ miris? – Toliko dugo sam koristila D&G Light Blue da su ga moji prijatelji zvali ‘Valentinin parfem’. Sada koristim Chanelove mirise.

Kako ‘njegujete’ glas? – Za glas je, kao i za ljepotu, najvažnije mnogo sna. I kvalitetna prehrana.

Dolores Tolić

­

Linker
22. travanj 2024 19:45