GLORIA IN VOLI

Upoznajte boho stil u luksuznom izdanju

Ah, boho stil, većina bi odmahnula rukom jer asocira na pomalo odrpan izgled: izblijedjele traperice trapez-kroja, šarena, broj veća tunika i drvene klompe. No ove je sezone boho zasjao u novom, luksuznom izdanju.

Umjesto vrećastih šarenih haljina glamurozna će hipijevka odjenuti lepršavi kaftan, dok će kratke hlačice od iskrzanog trapera zamijeniti modelima s profinjenim vezom ili aplikacijama od čipke. Svila je zamijenila pamuk, decentni kašmir i cvjetni uzorak onaj psihodelični, a krupe zlatne i srebrne ogrlice nizove šarenih perli. Poželjan dekorativni element su rese. Ponajprije na torbi, ali pogodit ćete ‘u sridu’ i kratkom tunikom ili prslukom obrubljenim dugim nitima, kao i zakovicama ili, pak, metalnim pločicama ukrašenim remenom, sandalama, trapericama…

Ono što je ostalo isto jest ležerna silueta postignuta ravnim i A-krojem te laganim tkaninama: potpuna suprotnost strogoj geometrijskoj formi i strukturiranim modelima lišenim suvišnih detalja kakvi su trenutačno u uzletu!

Dozu zdravoga modnog hedonizma koji kombinira udobnost i raskoš, šarenilo i eleganciju, a sve to upakirano u luksuzan ‘omot’, pokazala je i glavna dizajnirica kuće Etro, Veronica Etro, čija je ovosezonska kolekcija dobila etiketu najživotnije. ‘Krojem i uzorkom željela sam uhvatiti raskošnu vibru sedamdesetih’, objasnila je talijanska dizajnerica. Upravo ta radost življenja, koja struji iz glam boho stila, čini ovu odjeću idealnom za ljetne glazbene festivale. Svjetski modni časopisi već su skovali izraz ‘foho’ (festival + boho) jer je ovaj način odijevanja postao svojevrsni dress code takvih događanja.

A ako i niste boemski nastrojeni, detalji poput turbana ili krupne ogrlice od metala pokazat će da ste u trendu – kako glazbenom, tako i modnom.

Anela Martinović

Linker
25. travanj 2024 13:20