DANAS DIJELIMO

Ulaznice za 2 koncerta u sklopu Tjedna Izraela

Izraelski violinist Ya’akov Rubinstein (42), stalni član Bamberških simfoničara, sa svojim trijom Rubinstein Klezmer Project nastupit će 24. studenoga u zagrebačkom Muzeju Mimara.

U Klezmer Projectu s njim sviraju klavirist Thomas Yehuda Martinčević Kolonomos, židov iz Hrvatske, i harmonikaš Almir Mešković, musliman iz Bosne, s kojima se upoznao u Norveškoj 2010.

– Klezmer je glazba židovskih zajednica Istočne Europe. Svirali su je putujući glazbenici koji su tijekom svojih lutanja prihvaćali razne utjecaje, od balada na jidišu i sefardskih romanci do bosanskih pjesama. Zato ćemo u Zagrebu izvesti i sevdalinku, ‘Kad ja pođoh na Bebmašu’ – priča Rubinstein.

Dan poslije, u sklopu tjedna Izraela, u dvorani Lisinski održati će se koncert Giora Feidman & Gitanes Blondes, koji će predstaviti svoj album “Very Klezmer”. Feidman je jedan od najznačajnijih svjetskih klaritenista, koji iza sebe ima 60-godišnju glazbenu karijeru.

– Ja ne sviram klarinet. Ja sam pjevač koji pjeva kroz svoj instrument – kaže Feidman.

Danas dijelimo po 2 ulaznice za svaki koncert (Rubinstein Klezmer Project – 24.11., 20h u Mimari; Giora Feidman & Gitanes Blondes – 25.11., 20h u Lisinskom), a kako bi ih osvojili, odgovorite na slijedeće pitanje:

– Koje je značenje riječi klezmer, tj. što znači u prijevodu na hrvatski?

Dobitnike objavljujemo u petak, 23.11. na gloria.com.hr/nagradna i na Facebook stranicama Glorije.

Linker
27. travanj 2024 09:44