MODNA IKONA

Ukradi stil Daenerys Targaryen

– Zabavno je glumiti jednu od trenutačno najpopularnijih TV heroina, a u javnosti biti neprepoznatljiva, kaže Emilia Clarke, zvijezda serije ‘Igra prijestolja’, čija se treća sezona emitira na TV kanalu HBO.

Zbog uloge Daenerys Targaryen, majke zmajeva i legalne nasljednice prijestolja Sedam Kraljevstava, 25-godišnja se Britanka iz slatke smeđokose djevojke iz susjedstva preobrazila u platinastoplavu ratnicu koja ne osvaja toliko atraktivnim izgledom koliko neustrašivošću. Iako joj je ova uloga bila vatreno krštenje, mlada glumica nije poletjela u oblake.

– U seriju sam upala umjesto Tamzin Merchant, koja je bila prvi redateljev izbor, pa se ne zanosim idejom da sam neodoljiva – kaže, no mnogi se s time ne bi složili jer Emilia niže pohvale za glumu, ali i za stil.

‘Ova djevojka ima ozbiljne stilističke vještine’, pohvalila ju je dizajnerica Victoria Beckham, čiju je dugačku plavu haljinu odjenula za losangelesku premijeru.

– Obožavam haljine, posebno one jednostavnog kroja te neobičnih boja i tkanina, ali za dnevne obveze hlače i balerinke su zakon’, otkrila je u časopisu GQ za koji je, pak, pozirala u nešto slobodnijem izdanju…

A što Emilia radi kad ne radi na seriji? Krstari vintage trgovinama u kojima najčešće kupuje brendirane komade, a na putovanjima obilazi lokalne dućane u potrazi za autentičnim modnim dodacima. Budući da ovog ljeta planira posjetiti Dubrovnik, koji je bio jedna od lokacija za snimanje ‘Prijestolja’ i koji ju je fascinirao, sigurni smo da će se kući vratiti s tradicionalnom ogrlicom peružinom ili sličnim autentičnim suvenirom.

Anela Martinović

Linker
16. travanj 2024 19:56