Sipa/Cropix
NAKON JEDNOGODIŠNJE VEZE

Udala se Jodie Foster

Poznata glumica vjenačala se sa svojom djevojkom Alexandrom Hedison, potvrdio je glumičin glasnogovornik, piše BBC News.

Jodie Foster (51) i fotografkinja Alexandra Hedison u vezi su od prošle godine, a vjenčanje je održano u tajnosti prošlog vikenda.

Poznata glumica je do 2008. godine bila u vezi s Cydney Bernard s kojom ima i dva sina – petnaestogodišnjeg Charlesa i dvanaestogodišnjeg Christophera, dok je Alexandra bila u vezi s poznatom voditeljicom i komičarkom Ellen DeGeneres.

Jodie je na dodjeli Zlatnih globusa 2013. dobila nagradu za životno djelo i prvi puta javno priznala da je lezbijka – zahvalila se svojoj bivšoj partnerici Cydney i izjavila da je ponosna na njihovu modernu obitelj.

Poznata glumica je karijeru započela snimanjem TV reklama, a proslavila se 1976. ulogom prostitutke Iris u filmu Taksist. Glumica je za tu ulogu bila nominirana za Oscara, ali prvog je dobila tek 1988. godine za najbolju glavnu ulogu u filmu Optužena. Tri godine kasnije ponovno je nagrađena Oscarom za ulogu FBI agentice u filmu Kad jaganjci utihnu.

Linker
15. travanj 2024 23:10