SLUČAJ ZA POIROTA

Ubojstvo u odmaralištu britanske kraljevske obitelji

U neposrednoj blizini dvorca Sandringham, tradicionalnog boravišta britanske kraljevske obitelji za božićne i novogodišnje blagdane, u šumi niti dva kilometra udaljenoj od palače, a tek koju stotinu metara od kraljevskih staja, na samu Novu godinu u četiri sata popodne pronađeno je tijelo mrtve žene.

Policija pokušava povezati preminulu ženu sa slučajevima nestanka osoba u široj okolici, ali još ne zna kada je i kako nesretnica preminula.

– Okolnosti upućuju na to da je navjerojatnije riječ o ubojstvu – istaknuo je glavni inspektor Jes Fry te dodao kako je istraga tek u početnoj fazi, ali je već sada jasno da je tijelo dulje vrijeme ležalo u šumi. To bi značilo da se boravak kraljevske obitelji u Sandringhamu ni na koji način ne može povezati s tragičnim slučajem.

S obzirom na to da šuma, kao i dvorac, pripadaju kraljevskoj obitelji, tj. državi, policija je zabranila pristup širem krugu događaja, gdje forenzičke ekipe već skoro dva dana vještače područje. Mještani stoga vjeruju kako se istraga provodi u iznimnoj tajnosti. U okolici palače živi dvjestotinjak ljudi, koji se uglavnom bave poljoprivredom, šumarstvom, vrtlarstvom te turizmom.

Kraljica Elizabeta II , koja često jaše ovom šumom, nije od svoje prakse odstupila ni jučer, a glasnogovornici Buckinghamske palače odbili su komentirati slučaj. Iako su praznici gotovi, kraljica i princ Philip, koji se pripremaju za proslavu jubilarne godišnjice braka, još uvijek se nalaze u dvorcu, a društvo im prave vojvoda i vojvotkinja od Wessexa s djecom.

Nakon strepnje za život princa Philipa , kojem je uoči Badnjaka hitno ugrađen stent, pa s obitelji nije proveo Božić nego tek Novu godinu, kraljevska obitelj tako će odmor završiti s još jednom strepnjom – misterijem koji kao da je proizašao ispod pera Agathe Christie. Jedinom svijetlom točkom ovogodišnjeg plandovanja ostat će tako pojavljivanje Catherine, vojvotkinje od Cambridgea pred brojnim obožavateljima na putu za božićnu misu, gdje je nova članica visokog društva zasjala u svoj svojoj ljepoti i stilu.

Kraljica bi se također mogla zabrinuti zbog zloslutnosti uokolo svoje obitelji, budući da je i prošle godine u njenoj blizini pronađeno jedno mrtvo tijelo – u parku St. James pored Buckinghamske palače umro je američki beskućnik Robert Moore koji je, opsjednut kraljevskom obitelji, jedno vrijeme živio na tamošnjoj adi.

Linker
25. travanj 2024 15:46