Sipa/Cropix / SIPA
MODNI TRENDOVI

U trendu je narančasta boja

Ako ste malo pregledavali modne trendove za proljeće 2014. godine, nije vam mogao promaknuti trend narančaste boje: od prekrasnih tkanina, do lakova za nokte, ruža na usnama te raznih narančastih detalja.

Ukoliko ste ikada proučavali psihologiju boja, onda zasigurno znate kako je narančasta vrlo pozitivna boja i jedan dobrodošao trend.

Psihologija narančaste boje je optimizam i energičnost. Narančasta boja nosi spontanost i pozitivne poglede na život. Također je simbol komunikacije i uvelike utječe na poticanje dvosmjerne komunikacije. Zrači toplinom i srećom te se povezuje s intuicijom.

Foto: Sipa/Cropix

Narančasta boja izražava toplinu, širokogrudnost, lagodnost i razigranost. Otvara apetit, a navodno pomaže lakšem jutarnjem ustajanju. Osobe koje vole narančastu boju obično su pažljive i iskrene. Indijcima simbolizira hrabrost i žrtvovanje.

Sada kada znate pozadinu narančaste boje, možda će vam biti lakše i draže prigrliti njen trend! Ruž za usne bi bio potpuni pogodak, torbica također rado viđen detalj, a lagana haljina na preplanulom proljetno/ljetnom tenu – nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Sipa/Cropix

Linker
19. travanj 2024 23:11