NEKI TO VOLE VRUĆE

U stilu Marilyn Monroe

Mogu o njoj pričati i pisati što god žele – kao, nedavno, da je orgijala s trojicom braće Kennedy istodobno – no ništa od toga ne može uništiti karizmu Marilyn Monroe . Da je živa, legendarnoj američkoj glumici bile bi 84 godine i vjerojatno bi je jako začudilo što je ružičasta haljina koju je nosila u filmu ‘Muškarci više vole plavuše’ prošli tjedan na aukciji prodana za nevjerojatnih 313 tisuća dolara.

No, to nije jedini pokazatelj interesa koji i danas, gotovo pola stoljeća nakon svoje smrti, pobuđuje nejseksepilnija plavuša svih vremena. Kad žele biti sigurni u uspjeh svoje reklamne kampanje, proizvođači igraju na kartu Merlinke: lansirajući prvu kolekciju make-upa, modni dvojac Dolce&Gabbana svoje je zaštitno lice – pa makar to bila i svjetski slavna Scarlett Johansson , pretvorio u zanosnu Marilyn Monroe.

Mlada američka glumica dobro je odigrala u toj kampanji, ali producenti filma ‘Blonde’, koji se počinje snimati početkom 2011., u njoj ipak nisu vidjeli ‘drugu Merlinku’. Ugovor su potpisali s australskom glumicom Naomi Watts , a njena dob – 41 joj je godina, pet više nego što je Marilyn imala u trenutku smrti – nije nikakva zapreka.

Za ulogu se – osim seksepila, koji 26-godišnjoj Scarlett nitko ne osporava – očito traže druge kvalitete. Jer, Merlinka je, iako joj to za života nisu priznavali, bila izvrsna glumica i posebna osoba. Kako drukčije opisati ženu iz koje su navirale misli poput: ‘Pametne cure ljube, ali se ne zaljubljuju; slušaju, ali ne vjeruju i odlaze prije nego što ih ostave’. ‘Bolje je biti nesretan i sam, nego nesretan i u vezi’. ‘Ako si već dvoličan, neka ti barem jedno lice bude – lijepo’. ‘Daj ženi prave cipele, i svijet će biti pod njenim nogama’. ‘Ne smeta mi što živim u muškom svijetu dokle god u njemu mogu biti žena’.

Sonja Mlinar

Linker
29. travanj 2024 20:55