MASSIMO SAVIĆ

U finom odijelu na blatnom nasipu

Dok su se protekle srijede nad središtem Zagreba nadvijali tamni oblaci, pjevač Massimo Savić, elegantno odjeven u najnovije Di Caprio odijelo te u sjajnim crnim cipelama, koračao je po blatu uz savski nasip. Čak ni kišne kapi koje su prijetile da se pretvore u pljusak nisu omele 45-godišnjeg glazbenika da pokraj šljunčanog nasipa na zagrebačkoj periferiji “odradi” manekenski posao.

No, ovaj put nije bio model za odijela, koja za njega već pet godina kreira Michel Benoni Štulec, glavni dizajner u Varteksu, nego je pozirao fotografu Tomislavu Mariću za naslovnicu svog novog albuma. Unatoč kišnom danu, nastale su optimistične fotografije – u skladu s nazivom albuma “Sunce se ponovno rađa” (prema pjesmi Arsena Dedića), koji će u svibnju objaviti diskografska kuća Aquarius Records.

– Zbog kiše smo umalo odustali od snimanja, no onda smo shvatili da poslije kiše uvijek dolazi sunce. Veseli me sve u vezi s novim albumom, za koji živim protekle dvije godine, otkako sam izdao “Vještinu 2”. Na albumu će biti 11 novih pjesama te obrada Predinove “O mladom studentu i udanoj ženi” – kaže Massimo Savić, koji će 16. svibnja na CMC Festivalu Pula 2008 otpjevati najavni singl s albuma – “Ljubav”. Jer, kako kaže, ljubav je ono što nas pokreće, a posebno je ponosan na svoju suradnju s vrsnim glazbenicima, poput Arsena Dedića, Kaliopi, Edina Karamazova, Aljoše Šerića iz grupe Ramirez (koji je u pjesmi “Tri slike” opisao Massimov odnos s kćeri Mirnom), Nene Belana, Jana Plestenjaka, Ines Prajo i brojnih drugih.

– Mnogo mi je pomogla supruga Eni, koja je sa slovneskog prevela pjesmu “Indija” Jana Plestenjaka te s Aljošom Šerićem napisala stihove za pjesmu “Iluzionist” koja kritizira plastičnu kirurgiju – kaže glazbenik. Njihova kći, 16-godišnja Mirna, zbog ružnog vremena ostala je kod kuće, no mama ju je stalno izvještavala u kojoj su fazi snimanja: i kad je Massimo zadovoljno promatrao svoj odraz u velikom bijelom ogledalu, i kad je pozirao uz bijeli retro bicikl i kad je nosio krojačku lutku napravljenu prema njegovoj mjeri.

– Estetika mi je veoma važna i volim kad se sve poklopi: kvalitetna glazba, kreativni profesionalci i dobar styling – rekao je Massimo, koji je uz osvojene Porine i druge glazbene nagrade, redovito dobiva priznanja kao jedan od najbolje odjevenih Hrvata.

Marijana Marinović

Linker
25. travanj 2024 00:50