POKVARENA SREĆA

Tužan povratak Darija Šimića

Bivši nogometni reprezentativac Dario Šimić (34) vratio se u domovinu. Hrvatski stoper karijeru završava kako ju je i započeo – u dresu Dinama. No, zadovoljstvo što je opet u klubu u kojem je prvi put zaigrao 1992. i u kojem je proveo šest godina, pomutila je tragedija.

Prošli četvrtak otac njegove supruge Jelene (30), 71-godišnji Mile Medić, pao je s ljestava i preminuo. Bio je to strahovit šok za cijelu obitelj i radost zbog povratka u Zagreb u trenutku je zasjenila neopisiva tuga i praznina.

Nesretan događaj nije sasvim slomio samo Jelenu Šimić, njezinu majku Danicu, starijeg brata Andriju i sestru Lidiju, već je duboko potresao i proslavljenog nogometaša. Napokon, u tu je obitelj prvi put došao kad je Jelena bila takoreći djevojčica, bilo joj je samo 17 godina, i vrlo se uz sve njih vezao. Koliko je poštovao svoje roditelje, toliko se brinuo i o roditeljima svoje supruge.

A i njegova obitelj doživjela je tragediju obitelji Medić kao vlastiti gubitak. Opraštajući se od Mile Medića na zagrebačkom groblju Mirogoj, Darijev brat Josip Šimić cijelo se vrijeme molio sklopljenih ruku, a vidno utučena bila je i njegova supruga Vlatka. Kao i sestra Mihaela, Josipova blizanka, koja je u braku s nogometašem Vlatkom Đolongom.

A trebalo je biti sasvim drukčije. Dariju i Jeleni dosadilo je nogometno pečalbarstvo. Iako su se oboje, tada još cura i dečko, veselili njegovom prvom ugovoru koji je 1998., oko Nove godine, potpisao za milanski Inter, a posebno njegovu prelasku u Milan, nisu krili da bi se voljeli vratiti kući.

Povratak u Zagreb doživio je kao vraćanje u najljepše dane. S 34 godine još nije toliko star da ne bi mogao pomoći svom najdražem klubu, a u njemu tinja još mnogo želje i žara za pobjedama. Novac mu pritom nije bio važan. – Vraćam se doma. Kada su me zvali iz Dinama, dvojio sam otprilike deset sekundi – izjavio je Dario Šimić nakon dolaska u Dinamo.

Kako njihov najstariji sin, šestogodišnji Roko još nije završio “malu školu”, Dario i Jelena Šimić dogovorili su se da će se zasad samo on vratiti u Zagreb. Dok će ona ostati s djecom u Monte Carlu – uz Roka imaju još četverogodišnjeg Viktora i trogodišnjeg Nikolasa. Ali na žalost, Jelena Šimić ipak je morala doći u Zagreb. Od svog oca, koji joj je uvijek i u svemu bio velik oslonac, oprostila se najprije prošli petak na zagrebačkom Mirogoju, a dan kasnije i na Stojića groblju u Čitluku, gdje je i pokopan.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Više o karijeri, obitelji i poslovnim uspjesima Darija Šimića pročitajte u novom broju Glorije (br. 800), koji je na kioscima od 6. svibnja.

Linker
07. travanj 2024 13:41