ZAGREBAČKA PREMIJERA

Trijumfalna večer Alme Price

Film ‘Halimin put’ redatelja Arsena Antona Ostojića koji je na ovogodišnjem Pula film festivalu osvojio nagradu publike, osvojio je i publiku na zagrebačkoj premijeri održanoj u kinu CineStar Avenue Mall. Rijetki su oni koji su uspjeli zadržati suze nakon te dirljive filmske priče o dvije majke koje djele jedno majčinstvo snimljene po istinitom događaju, no svima se raspoloženje vratilo kada su stali pred glavne glumice Almu Pricu i Olgu Pakalović kojima su čestitali na iznimnim glumačkim ostvarenjima.

Darija Lorenci, Alma Prica i Olga Pakalović Foto: Maja Jurović

– Mnogi su me pitali ne snima li se previše filmova s ratnom tematikom, a ja sam im odgovorila da mislim da ima previše ratova. Ovo je priča koja govori o posljedicama tih bezumnih ratova – kazala je Alma Prica, najtraženija sugovornica te večeri.

Alma Prica Foto: Maja Jurović

Na premijeru su ravno sa nimanja serijala ‘Ruža vjetrova’ došli i supružnici Miraj Grbić i Marija Omaljev, koji također glume u filmu i koji su se s veseljem prisjećali anegdota sa snimanja filma.

– Mene je redatelj Ostojić stalno utišavao i podsjećao da ne snimamo komediju – komentirao je duhoviti Miraj Grbić koji je za vrijeme snimanja zabavljao cijelu filmsku ekipu.

Miraj Grbić, Arsen Anton Ostojić, Alma Prica i Olga Pakalović Foto: Maja Jurović

Brojna je bila i ekipa iz BIH koju je predvodio scenarist filma Feđa Isović, inače scenarist serijala ‘Lud, zbunjen, normalan’. Njega je dan ranije nazvao glumac Mustafa Nadarević koji u filmu igra oca Olge Pakalović i ispričao mu se što se neće sresti na premijeri jer se zbog poslovnih obaveza nalazi u Španjolskoj. Uzvanici su se nakon premijere častili finim vinima i raznim bosanskim pitama.

Ines Stipetić

Linker
26. travanj 2024 06:53