Marko Todorov / CROPIX
POBJEDA POSVEĆENA OBITELJI

Tri pitanja

Premda je finale s deset godina starijom Rumunjkom Monicom Niculescu započela loše – izgubivši prvi set sa 6-1 – Dubrovkinja Ana Konjuh (17) je u engleskom gradu Nottinghamu uspjela osvojiti svoj prvi WTA turnir. Postala je najmlađa osvajačica od 2006., a pobjedu je posvetila roditeljima Iris i Mariju te sestrama Andrei (24), Antoniji (18) i Antei (11).

Kako ste proslavili pobjedu?

– Nisam slavila jer smo žurili na avion za London. Jedva sam čekala da dođem u Hrvatsku i budem s obitelji.

Hoćete li si možda darovati neku tetovažu, jer ste 2013. nakon osvajanja Australian Opena na lijevom zapešću istetovirali križić i riječ faith (vjera)?

– Neću. Tada sam se kod oca izborila za tu tetovažu jer sam dobila okladu i osvojila Australian Open. Sada oklade nije bilo. Volim kupovati odjeću pa će sigurno pasti neki shopping. S tim ne mogu pogriješiti.

Hoćete li imati vremena za odmor?

– Ne mnogo. Nakon povratka iz Engleske u Zagrebu ću trenirati za Wimbledon koji počinje potkraj lipnja, a tek nakon toga ću se desetak dana odmarati. Bit ću u Dubrovniku s obitelji i prijateljicama. Kupat ću se i sunčati pa se nadam da ću uspjeti “izbrisati”bijele tragove i izjednačiti boju puti.

Damir Leljak

Linker
26. travanj 2024 04:11