MODNI HITOVI

Trendovi koji su obilježili 2014.

Neopren, pametni sat, dominacija sportske obuće i povratak jednostavnom stilu odijevanja – trendovi su po kojima će se pamtiti godina na izmaku.

Pogledajte koji su bili hitovi u odijevanju u 2014.!

Povratak u 90-te

Poderane i izblijeđene traperice, neonske boje, cipele glomaznih potpetica, sportske majice istaknutoga loga – ove godine devedesete su dominirale u kombinacijama trendseterica svih generacija.

Niske strasti

Svakoj modno osvještenoj dami nezamislivo je da glamurozan styling upotpuni tenisicama. Sve dok ih nije lansirao Karl Lagerfeld u kolekciji Chanela čiji su modeli – izrađeni od tvida te ukrašeni štrasom i metalik kožom – iznimno ženstveni.

Jednostavnost na cijeni

Modni rješnik bogatiji je za još jedan pojam: normcore. Osmislila ga je njujorška agencija K-Hole, a odnosi se na jednostavan stil odijevanja. Iako je ova estetika svojevrsna pobuna protiv trendova i sama je postala trend jer su je prihvatile mnoge modne ikone.

Vrijeme za promjene

Prestižan modni detalj – sat – postao je nalik na gadget kakav bi oduševio i slavnog tajnog agenta Jamesa Bonda. Model tvrtke Apple pametni je telefon u malom, a nakon predstavljanja u rujnu uskoro će biti dostupan u njihovim prodavaonicama.

Gola istina

Među stotinama haljina koje defiliraju crvenim tepihom jedna se posebno isticala – prozirna mreža posuta Swarovski kristalima dizajnera Adama Selmana s pomoću koje je svoje drži pokazala pop-diva Rihanna.

Stilski gurmani

I vegetarijanci vole McDonald’s. Torba otkačenog američkog dizajnera Jeremyja Scotta iz debitantske kolekcije za kuću Moschino ogledni je primjerak inspiracije pop-artom. Osim hamburgera i preženih krumpirića, na meniju su i drugi kožnati specijaliteti.

Visoka modna tehnologija

Neopren, 3D pletivo, termokromna tkanina i silikonska guma pridružili su se uobičajenim materijalima poput pamuka, vune, svile. Njihovoj popularizaciji uvelike je pridonio američki dizajner Alexander Wang – samostalnom, ali i kolekcijom za švedski H&M.

Put u visoko društvo

Američka reality zvijezda Kim Kardashian ostvarila je san svake starlete: da je počnu primjećivati modni dizajneri. Pripadnost modnoj eliti potvrdila je i travanjska naslovnica američkog Voguea na kojoj pozira u vjenčanici kuće Lanvin sa suprugom, reperom Kanyeom Westom.

Pripremila Anela Martinović

Za više vijesti iz svijeta zabave, mode i ljepote lajkajte našu Facebook stranicu!

Linker
17. travanj 2024 23:31