SIPA/EPH
ZLATNA BOJA

TREND Zlatna groznica trese šminkerice

Dok ne dobijete na lotu i uložite, primjerice, u zlatne poluge, priuštite si komad od brokata ili lamea, a za kul dojam kombinirajte ga s bajkerskom jaknom ili strogom bijelom košuljom.

Trend zlatne boje možda je najbolji primjer modnog apsurda: odabereš nešto zbog dojmljivosti, a onda se trudiš taj dojam ublažiti, duhovito je komentirao Michael Kors. Jer priča o zlatnoj boji vrti se upravo oko toga kako izbjeci kič. Američki dizajner umaknuo mu je elegantnim spojem brokatnih hlača s bijelom košuljom, dok je mini haljine upotpunio velikim metalnim ringovima, postigavši hi-tech izgled na tragu futurističkog stila koji su 60-ih promovirali Francuz André Courrèges i Španjolac Paco Rabanne.

Hedi Slimane, kreativni direktor kuće Saint Laurent, uz šljokičaste minice preporučuje bajkersku jaknu ili vojničku parku – što je mnogim glumicama dalo ideju kako na crvenom tepihu biti kul u ‘običnoj’ svjetlucavoj haljini. U tu svrhu poslužit će i drugi sportski komadi: pamučne majice s printom, tenisice ili martensice. A dnevni imidž savršeno upotpunjuju zlatni detalji – kožnata torba u boji plemenitog metala osigurat će glamur klasičnom kaputu od tvida i poslovnom kostimu, kao što će šljokičaste cipele dati notu luksuza trapericama ili pamučnoj suknji.

Zavirite u izlog GlorijeIN!

Napisala Anela Martinović; Odabrao Oliver Jularić, Fotografije Vladimira Spindler

Linker
25. travanj 2024 14:16