MADONNA

Treba li vjerovati kalendaru ili kabali

Ne mogu vjerovati da mi je pola stoljeća. To je samo jednom u životu i drago mi je da taj događaj mogu podijeliti s vama – izjavila je pop-kraljica Madonna u londonskom klubu Volstead, gdje se 16. kolovoza, na proslavi njezinog 50. rođendana, okupilo devedeset uzvanika: članova obitelji, bliskih prijatelja i suradnika. Među njima su bile i dvije zvijezde – holivudska glumica Gwyneth Paltrow te britanska dizajnerica Stella McCartney. No, iako su joj preko jezika prešle te grozne riječi “pola stoljeća”, američka pjevačica smatra da joj je – u duhovnom smislu – samo 36 godina, što je u skladu s učenjem kabale, čija je vjerna sljedbenica.

Stoga je glazbenica, koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao jedina ženska zvijezda koja je do 50. godine prodala više od 120 milijuna albuma i 40 milijuna singlova, svojim gostima zabranila da joj donose darove koji bi bilo čime podsjećali na njezinu stvarnu dob. I nitko se nije uvrijedio jer je Madonna te večeri uistinu i izgledala kao da joj je 36.

Zaljubljeno gledajući u supruga Guya Ritchieja, koji će 10. rujna navršiti 40 godina, i tako demantirajući glasine o njihovu razvodu, na trenutak je pozirala fotografima, a potom je, dok ju je Guy lagano pridržavao za ruku, ušla u klub Volstead na privatnu zabavu koju joj je on i organizirao. I pritom nije nimalo štedio: da njegovoj voljenoj, s kojom je u braku osam godina, ali i njihovim gostima ništa ne bi nedostajalo, potrošio je 100.000 funta.

Malo kasnije su na proslavu, u pratnji dadilja, stigla i djeca: 11-godišnja kći Lourdes koju Madonna ima iz veze s bivšim trenerom, Kubancem Carlosom Leonom, osmogodišnji sin Rocco rođen u braku s Guyem, te posvojeni malavijski dječak, dvogodišnji David Banda. Madonnina bi se obitelj uskoro trebala povećati za još jednog člana: pjevačica planira posvojiti i trogodišnju djevojčicu Mercy James, također iz Malavija. Dok se maleni David “provodio” trčkarajući po restoranu, a potom dremuckajući u naručju dadilje, Lourdes i Rocco plesali su cijelu večer, sve do pola dvanaest, kad su ih roditelji poslali na počinak.

U klubu Volstead te se večeri pazilo na svaku sitnicu. Stolovi su bili ukrašeni svijećama i ružama, na švedskom stolu, uz brojne delicije poput gusje jetre i kavijara bila je poslužena i košer hrana, a uzvanici su uživali u šampanjcu krug rose (boca stoji 450 funta), martiniju i koktelu crack baby (izmiksani votka, voćni sok, šampanjac i jagode). Švedskim stolom dominirala je golema torta od tri vrste čokolade te malina i vanilije, ukrašena srebrnim kuglicama i kristaliziranim laticama ruže.

Dar iz Bvlgarija Nakon Madonne, koja je održala gotovo polusatni govor, počele su zdravice slavljenici, a prvu je, dakako, održao Guy.

-Izgledaš ljepše nego ikad – rekao je Madonni koja je blistala u crnoj tunici od tila i čizmama visokim do pola bedara. U ruci je nosila zlatnu torbicu s golemim natpisom, a oko vrata dugačke zlatne lančiće, među kojima je bio i Guyev dar – ogrlica Bvlgari, zajedno s naušnicama (koje joj je također kupio) vrijedna 250.000 funta. Težak nakit, a niti nedavno uganuće zgloba, nimalo joj nisu smetali pa je na plesnom podiju provela sate.

Premda je Madonna bila odlično raspoložena, na trenutak se ipak rasplakala. Suze joj je izmamila kći Lourdes koja je nakon zdravica sjela za koncertni klavir i odsvirala joj pjesmu “Never Along” iz mjuzikla “Fame”. Potom su joj svi uzvanici, također uz pratnju klavira, otpjevali “Sretan rođendan, draga M”.

Iako je bila neispavana – slavilo se do sitnih sati – pjevačica je već rano ujutro odjurila na redoviti trening u teretanu i tako još jednom dokazala da ju tulumarenje do zore nimalo ne umara. Osim što je mlada duhom, Madonna i odlično izgleda pa se mnogi pitaju je li to rezultat samo dobre njege i genetike ili i kirurškog skalpela. Njujorški estetski kirurg dr. David Rosenberg tvrdi da se i ona podvrgla novoj vrsti estetske operacije.

– Baš kao i kod Demi Moore, sačuvana je arhitektura lica, vilice, jagodice… Ona nije izgubila lice, ona ga je stekla – ističe kirurg.

Bez obzira na to je li riječ o estetskim zahvatima ili genetici, Madonna je uvijek izgledala mlađe od svoje dobi. I kad je slavila 40. rođendan, činilo se da joj je 30. Mnogi su to tada pripisivali sreći zbog majčinstva – malenoj Lourdes tada su bile gotovo dvije godine – i lezbijskoj vezi s bogatom Ingrid Casares. Iako Madonna nikada nije otkrila pravo lice svog odnosa s Ingrid, u svojoj knjizi “Life With My Sister, Madonna”, i njezin brat Christopher Ciccone ističe da ga ne bi čudilo da su bile intimne. A deset godina kasnije, na svoj 50. rođendan, kraljica popa, udana žena i majka troje djece, još je jednom dokazala da joj godine – ali ni brojne afere, rušenje tabua i pomicanje granica u glazbi i modi – nisu nimalo naudile. Naprotiv.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
26. travanj 2024 10:45