supernova_gse/WeHeartIt
SVEVREMENSKI MIRISI

Top 5 parfema koje svaka žena mora probati barem jednom u životu

Lijepa koža, sjajna kosa, uređeni nokti i beprijekoran odabir odjeće – no stil karakterizira, ako ne i najviše od svega – odabir pravog parfema! Francuskinje su uvijek znale kako parfem o njihovoj osobnosti govori više od riječi i birale su ga s posebnom pažnjom, a nanosile za svaku priliku.

Među parfemima postoje klasici koji su se našli na stolu za uljepšavanje svake žene koja drži do sebe. Karakterizira ih snaga, moć i svevremenski duh koji odiše ženstvenošću i zavodljivošću.

1. Chanel No. 5 (1921)

Parfem koji utjelovljuje ideju ženstvenosti i kojeg su proslavile najveće svjetske ikone poput Marilyn Monroe i same Coco Chanel. Možda će vam se svidjeti, a možda i neće jer s obzirom da je star gotovo sto godina – jako je osebujan i potpuno drugačiji od svih koje ste do sada probali.

2. Cacharel Anaïs Anaïs (1978)

Parfem koji se rado poklanja mladim djevojkama i ima zaraznu cvjetnu notu koja mu daje određenu lakoću i prozračnost. Kampanje parfema uvijek su karakterizirale skupine mladih djevojaka koje uživaju u životu i svemu što im on nudi.

3. Guerlain Shalimar (1925)

Sve žene dođu u fazu kada žele isprobati parfem koji je nekoć nosila njihova majka ili baka, a Shalimar je upravo takav ikonski parfem. Opisuju ga kao jako ženstven, francuski elegantan i najčešće ga možete osjetit u kazalištu i operi, među ženama koje uživaju u umjetnosti i kulturi.

4. Yves Saint Laurent Opium (1977)

Svi stariji parfemi su jako posebni i orginalni, jer se prije u proizvodnji nisu koristile cvjetne note. Opium je jedan takav parfem koji je jako upečatljiv i drugačiji te se nalazi u kozmetičkoj torbi svih ljubiteljica visoke mode.

5. Kenzo FlowerbyKenzo (2000)

Jedan od najprodavanijih parfema na svijetu zasniva se na tri osnovne note: cvjetna, puderasta i dinamična treća nota koja naglašava cvjetnu kompoziciju, svježinu i diskreciju na kraju. Klasik koji također morate probati.

Linker
19. travanj 2024 10:17