Sipa/Cropix / MARCOCCHI GIULIO/SIPAUSA/SIPA
TRENDOVI ZA SVA VREMENA

Top 20 ikonskih trendova svih vremena - crveni ruž je broj 1

Svijetlo crveni ruž Marilyn Monroe proglašen je najvećim ikonskim trendom svih vremena, a slijede ga smoky eyes, lažne trepavice i brončani ten. Otkrivamo vam top 20 ikonskih trendova svih vremena i njihove glavne protagoniste.

Slavna Marilyn je crveni ruž, koji je danas sastavni dio make up torbice svake žene, nosila 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća i od tada njegov trend se proširio diljem svijeta. Danas je omiljen mnogim zvijezdama, uključujući Rita Oru i Rihannu.

Drugi ikonski trend koji se našao na ljestvici je popularni smoky eye – sastavni dio make up rutine slavnog top modela Kate Moss.

Duge lažne trepavice našle su se na trećem mjestu. Popularne 60-ih godina prošlog stoljeća i danas su često viđene na crvenom tepihu, na zvijezdama poput Megan Fox i Adele.

Lažni bronačani ten proslavila je dizajnerica Victoria Beckham i on se našao na četvrtom mjestu, a peto mjesto je pripalo popularnoj debljoj crti izvučenoj tušem koji je popularizirala Twiggy još 60-ih godina.

Na ljestvici su se također našle nježno ružičaste usne Cindy Crawford i ruž boje kože kakav najčešće nosi starleta Kim Kardashian.

Na slavni popis uvršteni su i trendovi koji su bili popularni osamdesetih, a sada se ponovno vraćaju na modne piste, ali i na ulicu. Za sada su samo rijetki dovoljno hrabri za plavo sjenilo i tamni obrub usana ispunjenih svijetlim ružem.

Ljestvica top 20 ikonskih trendova svih vremena izgleda ovako:

1. Svijetlo crveni ruž 2. Smoky eyes 3. Lažne trepavice 4. Lažni brončani ten 5. Ravna, debela crta izvučena tušem 6. Tuš izvučen prema gore, u obliku krila 7. Madež iznad usnice 8. Debele obrve 9. Tanko počupane obrve 10. Mačkaste oči 11. Usne u boji kože 12. Plavo sjenilo za oči 13. Piercing na usni 14. Šljokičasto sjenilo za oči 15. Ružičasti ruž 16. Tamni obrub usana 17. Vizualno mijenjanje konture lica (primjerice posvjetljivačem) 18. Bronzer 19. Francuska manikura i geliranje 20. Ružičasto rumenilo

Linker
26. travanj 2024 12:37