MODNI SUD

Tko su najbolje odjevene Hrvatice u 2013. godini

Među hrvatskim poznatim damama postoji nekoliko njih koje svojim originalnim modnim odabirima plijene pozornost gdjegod se pojave – bilo da se radi o nekonvencionalnom stilu i avangardnim komadima ili nepogrešivom nosu za prepoznavanje i kombiniranje svjetskih trendova, njihov je modni potpis uvijek prepoznatljiv.

Hrvatska inačica modnog portala Buro24/7 sastavila je popis najbolje odjevenih Hrvatica u 2013. godini, a budući da su se na tom popisu našle dame različitih godina i estetika koje je nemoguće uspoređivati, odlučili su se za abecedni red. Bivša manekenka Iva Balaban i magistrica ekonomije Mirela Forić Srna nisu se našle na tom popisu samo zato jer su suvlasnice tog portala, premda to svojim stilom zaslužuju.

Anita Dujić Veljača

Ako ne znate tko od mladih dizajnera trenutno ima ‘it’ komad na tržištu, svakako trebate obratiti pažnju na odjevne kombinacije Anite Dujić Veljače. Ova ljepotica svesrdno podržava mlade nade hrvatskog dizajna te često nosi komade novih imena koja se tek probijaju na modnom tržištu. Svoju ljubav naspram mladih talenata pokazala je i odabirom vjenčanice – udala se u haljini koju je na Cro À Porteru predstavio novi wunderkind hrvatske mode Manuel Maligec.

Đurđa Tedeschi

Davor Matota

Đurđa Tedeschi ima savršeno oko za kvalitetne komade koji će biti aktualni i za nekoliko godina. Njezin ormar je prava riznica u kojoj čuva birane modele kuća Comme Des Garçons, Rick Owens i Yohji Yamamoto. Njezin stil nije obilježen imenom, vremenom ili određenom modnom smjernicom i upravo iz tih razloga zauzima stalnu poziciju na listi najbolje odjevenih žena, uz bok neponovljivoj Josipi Lisac i prvoj dami hrvatskog glumišta Ani Karić.

Jelena Veljača

Matota

Jelena Veljača je miks klasičarke i rockerice. Dane provodi u skinny trapericama i kožnim jaknama, a noći rezervira za eleganciju koja ne dozvoljava pogreške. Ove je godine pokazala pregršt sofisticiranih izdanja koja evociraju dive starog Hollywooda; kratku oštru frizuru zamijenile su mekane duge plave lokne, na usnama je rijetko kada izostao crveni ruž, a kao svoje modne favorite izdvojila je Roberta Severa, eNVy Room i maestra senzualnih linija – Rolanda Moureta.

Judita Franković

Jurovic/Matota

Lana Puljić

Lanu Puljić teško je svrstati u neku određenu kategoriju, što samo po sebi znači da je posebna i drugačija. Promatrajući većinu njezinih modnih odabira možete pomisliti da inspiraciju vuče iz nekih minulih romantičnih razdoblja, nalik onima kojima se inspirira poznata ruska dizajnerica i trendseterica Uljana Sergejenko. Lana voli romantične, ženstvene krojeve koji se na prvi pogled mogu smatrati klasikom, ali u njezinoj izvedbi uvijek krenu korak dalje. PVC suknja, karirana košulja i cvjetni rajf s mrežicom? Zašto ne! Na Lani sve izgleda tako cool i nepretenciozno.

Cijelu listu najbolje odjevenih Hrvatica potražite na portalu Buro24/7.

Linker
25. travanj 2024 22:40