Foto: Profimedia
MILJENICA DIZAJNERA

Tko je Bella Hadid - najpoželjnija manekenka 2016.

Nakon Tjedna visoke mode u Parizu postalo je jasno da je ovogodišnja it djevojka u svijetu modelinga američka manekenka Bella Hadid. Prošle godine modnim revijama je dominirala njezina starija sestra Gigi Hadid (21), ali 2016. rezervirana je za 19-godišnju Bellu koja je dosad živjela u njezinoj sjeni.

Da će joj ova godina biti posebno uspješna dalo se naslutiti već početkom godine kada je bila sveprisutna na modnim pistama predstavljajući kreacije za jesen/zimu luksuznih modnih kuća, a svoj poseban status potvrdila je dolaskom na Filmski festival u Cannesu, gdje je svojim seksepilnim kombinacijama zasjenila brojne holivudske zvijezde.

Model Bella Hadid poses on the red carpet as she arrives for the screening of the film
Foto: Reuters/EPH / REUTERS
Foto: Reuters/EPH

Mlada manekenka našla se u centru pozornosti nakon što je kanskim crvenim tepihom prošetala u vrlo izazovnoj haljini dizajnera Alexandrea Vauthiera, s kojim je nastavila uspješnu suradnju i dobila priliku zatvoriti njegovu reviju visoke mode u Parizu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako je karijeru modela započela 2014. godine i nosila brojne revije za modne kuće kao što su Chanel, Diane Von Furstenberg, Balmain, Marc Jacobs, Tom Ford, Givenchy i Tommy Hilfiger, tek je ove godine zablistala kao jedno od najvećih imena na Tjednu visoke mode u Parizu.

Foto: Profimedia
Givenchy menswear spring summer 2017; Paris june 2016 Foto: Profimedia

Osim kreacija Alexandrea Vauthiera, Bella je nosila revije i za modne kuće Versace i Dior te je bila zvijezda showa modne kuće Fendi u Rimu, gdje joj je kreativni direktor Karl Lagerfeld prepustio zatvaranje revije što je najveća čast za manekenke.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia - Christian Dior
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia - Versace
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia - Fendi

Odsutnost njezine sestre s Tjedna visoke mode u Parizu itekako se osjetila, ali je to bila odlična prilika za Bellu da popuni njezino mjesto i nametne se kao jedna od najtraženijih manekenki – i u tome je neupitno uspjela.

Linker
24. travanj 2024 17:18