FINALE SUPERTALENTA

Tihomir Bendelja favorit žirija

U finalnoj emisiji showa Supertalent za nagradu od 200.000 kuna natjecalo se deset finalista – Antonia Dora Pleško, Atomic Dance Factory, Mateo Ravlija, Monica Rogić, Nina Kraljić, Sinovi, Step By Step, Tihomir Bendelja, Unit X te Deborah Šuker i Marijan Kešinović. No, pobjednik nije izabran, jer će ga telefonskim putem birati gledatelji punih tjedan dana do 18. prosinca kada će se u završnom superfinalu između dvoje najboljih birati pobjednik, piše Jutarnji list .

Pogledajte kako su došli do finala

Na pozornicu je prvi izašao Mateo Ravlija (13) iz Rijeke, zasvirao violinu i zapjevao pjesmu iz filma ‘Zoro’. Dubravko Merlić mu večeras nije uključio crveni gumb kao na audiciji, međutim, činilo se da žiri ipak nije pao na koljena.

– Bilo je jako emotivno… Možda nekad falša, ali nebitno, falšaju i veliki – komentirao je Enis Bešlagić.

Nina Kraljić iz Lipovljana (17) izvela je Beyoncinu pjesmu ‘Halo’. Iako je i njezin glas na trenutke podrhtavao, žiri je za Ninu imao samo riječi hvale.

– Oduševljen sam – rekao je Merlić istaknuvši kako je dobro da je odabrala nešto drugačiju pjesmu.

– Imaš anđeoski glas, samo ti fali mala aureolica oko glave – nadovezala se Nina Badrić.

Splitska plesna grupa Unit-X i večeras je oduševila žiri. Nakon njihovog nastupa, Enis je rekao kako ‘nije mislio da čovjek može zaplakati kada gleda nekog kako pleše’, dok je Nina je pohvalila sve plesne finaliste rekavši da stvaraju neku novu scenu u Hrvatskoj.

– Na konceptualnoj razini nešto sasvim novo. Fenomenalno – rekao je Merlić.

Mala Antonia Dora (11), učenica petog razreda osnovne škole, u zanimljivom muškom odijelu sa šeširom na glavi izvela je ‘New York, New York’, legendarnog Franka Sinatre.

– Savršena točka u svim segmentima: scenski, pjevački… Nemam riječi – rekao je Merlić. Kada su na pozornicu iz publike poletjeli plišani medvjedići, voditelji Igor Mešin i Rene Bitorajac komentirali su kako je sva sreća da se ne natječu neki supertalenti iz ciglane.

Tihomir Bendelja iz Zagreba, državni i europski prvak u twirlingu još je jednom potvrdio svoje majstorstvo u egzibicijama s mažoretskim štapovima.

– Očekujem od publike da prepozna ovaj jedinstveni talent. Navijam za Tihomira da bude prvi pobjednik Supertalenta – poručio je Dubravko, dok je Nina pokazala još više oduševljenja:

– Potpisujem svaku Dubravkovu riječ. Nemojte me krivo shvatiti ali ja ne mogu skinuti oči s njega. Ti ideš u Hollywood 100 posto.

Oduševljen nastupom steperske skupine Step By Step Enis Bešlagić je uzviknuo:

– Svaka vam čast, zaslužujete da se ravnopravno borite sa svima.

Nina je, pak, rekla da je njihova ‘večerašnja izvedba bila dovedena do savršenstva’. Na njezino pitanje koliko vježbaju, odgovorili su ‘najmanje četiri puta tjedno’ i najavili da idu na svjetsko prvenstvo na kojem su već ostvarili zavidne rezultate.

– Vi niste normalni. Vi ste fakat za proučavanje – komentirao je upečatljiv nastup Atomic Dance Factoryja Enis.

– Naučio sam da moram biti spreman na maksimalna iznenađenja – bio je oduševljen Dubravko uz glasno skandiranje obožavatelja: ‘Nazovi! Nazovi!’.

Deborah Šuker (13) i Marijan Kešinović (14) izveli su tri plesa, među kojima i na ‘Que sera sera’ te ‘Love shine a light’. Svi članovi žirija pohvalili su pozitivnu energiju mladog plesnog para, a osobito Marijana koji unatoč tome što slabije čuje – odlično pleše.

Monica Rogić iz Rijeke još je jednom odabrala zahtjevnu pjesmu – ‘I Will Always Love You’, hit američke pjevačice Whitney Houston. Iako je na prijelazu u višu oktavu malo falšala, žiri je bio zadovoljan. Merlić je potvrdio kako je i nakon večerašnjeg nastupa ostala jedan od njegovih favorita, a Nina joj je čestitala na osobnosti i odsutnosti natjecateljskih ambicija.

– Ja bih da moja kći bude poput tebe – dodao je Enis.

Posljednji su večeras na podij izašli Sinovi iz Slavonskog Broda i za početak se ‘potukli’. Izveli su moderan ples zanimljive koreografije, a Nina i Merlić su se složili da je ovo bilo ‘iznad klase, odnosno biznis klasa’.

– Danas su pokazali da mogu sve što žele – bio je oduševljen Merlić.

Nenad Jarić Dauenhauer / Jutarnji list

Linker
19. travanj 2024 00:20