SAMO U GLORIJI

Tereza Kesovija: Ronald me samo jednom udario

Usred priprema za veliki koncert kojim će 23. rujna u “Lisinskom” obilježiti veličanstven jubilej – 50. godišnjicu karijere – sudbina je Terezi Kesoviji (71), primadoni hrvatske estrade, zadala još jedan udarac. Umro je njezin dragi prijatelj, dubrovački trubadur Marko Brešković, a legendarnu je pjevačicu njegova smrt toliko pogodila da nekoliko dana nije izlazila iz kuće. Iako se u životu mnogo puta poput Feniksa izdizala iz pepela, svaki put kad ponovno treba poletjeti, sve joj je teže, a oko nje je sve manje istinskih prijatelja koji je mogu utješiti.

Iako ju pritišće rok za objavu, bila je toliko potresena da je nakratko prestala s pisanjem autobiografije u kojoj njezini bivši muževi – Miro Ungar, s kojim je bila u braku 11 godina i ima sina Alana te Ronald Lopatny, s kojim je provela 16 godina – kaže, zaslužuju posebna poglavlja.

U razgovoru za Gloriju pjevačica se, prisjećajući se svojih brakova, osvrnula i na glasine kako ju je Ronald Lopatny fizički zlostavljao.

Govorilo se da vas je znao udariti. – To “znao” je glupo, jer podrazumijeva da me kontinuirano tukao, u nekoliko navrata, a to je takva gnusna laž, strašna neistina, zbog koje bih voljela da gore u paklu oni koji su to rekli, jer to nije istina. Dogodilo se jednom, je, ali, moram priznati, razlog je djelomice bila i moja provokacija. Možda nisam smjela reagirati baš tako kao što sam reagirala.

Što se, zapravo, dogodilo? – Bila je spomenuta moja majka, koja je umrla kad mi je bilo samo mjesec dana. Ja sam u tom trenutku bila jako pogođena, nije mi smio opsovati moju majku. Pojurila sam prema njemu s jednim dosta teškim predmetom u ruci, ali je on, vaterpolist, imao dobre reflekse, pa se izmaknuo i onda me udario po uhu tako da mi je puknuo bubnjić, strašno me zaboljelo. Njemu je istog časa bilo silno žao, molio me za oprost, ali mu nisam htjela oprostiti. Znala sam da bi to vječno stajalo između nas. I tu je naš brak pukao, rekla sam mu da ode.

Nevio Pintar

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Sve o životu i ljubavima Tereze Kesovije pročitajte u novom broju Glorije (br. 818), koji je na kioscima od 9. rujna.

Linker
15. travanj 2024 04:26