PAŽLJIVA NJEGA

Tereza Kesovija: Nikad me nitko nije vidio sjedokosu

– Nikad nisam vidjela svoju sijedu kosu, jer si to nisam dopustila. Neki pričaju da su sijede žene krasne. Ja ne mislim tako! Krasni su samo sijedi muškarci jer djeluju muževnije, a ženama sijeda kosa ne pristaje – uvjerena je Tereza Kesovija (73).

Legendarnu pjevačicu zatekli smo u zagrebačkom frizerskom salonu Renata, u kojem se već godinama brinu za njenu kosu i frizuru. Ovaj put isprobala je prvu anti-age boju bez amonijaka i mirisa, namijenjenu kosama koje su 70 do 100 posto sijede, baš kao što je njezina. Radi se o L’Orealovoj inovaciji Inoa Supreme koja pokriva depigmentirane vlasi i vraća im izgubljen prirodan odsjaj. A, sudeći prema živosti Terezinih uvojaka, i jača vlakna kose.

– I nimalo ne svrbi na koži – zadovoljno je dodala Teraza Kesovija na odlasku iz salona.

Sijeda kosa nekim ženama nije samo estetski problem, jer im muke zadaje i njezino oblikovanje (sijede vlasi strše, nepravilno se kovrčaju ili su deblje od ostalih). Nadalje, kad se oboji, takva kosa može izgledati neprirodno jednolična, a o štetnosti amonijaka – glavnog sastojka nekih preparata – da i ne govorimo. A opet, kad ga nema, brzo se pokaže slabost tih boja – ne prekrivaju dobro, brzo se mijenjaju i ispiru, ostavljajući na kosi neželjen žućkast ton. Te probleme rješava nova generacija boja koje su bez mrskog sastojka ili s vrlo malim postotkom, te s pigmentima koji na vlasima stvaraju 3D efekt. Konkretno, u Inoa Supreme boje, obogaćene uljima koje vlasi i vlasište štite na prirodan način, ‘ugrađena’ je ODS – Densilum tehnologija, koja odlično prekriva i stvara višestruki odsjaj tako da kosa izgleda kao da je prošarana s tisuću sićušnih pramenova. Zato izgleda prirodnije, frizura se lakše oblikuje, a lice uokvireno takvim bojama djeluje svježije i mlađe. I ne ispire se lako, pogotovo uz redovitu njegu preparatima za obojenu kosu.

Sonja Braut

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst o njezi sijede kose, preparatima i odabiru pravog tona pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.874) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
25. travanj 2024 10:22