RUKA POMIRENJA

Tereza Kesovija nakon 20 godina nastupila u Crnoj Gori

Tereza Kesovija (73) u četvrtak je nakon više od dvadeset godina održala koncert u Crnoj Gori, iako je svojedobno javno obećala da nikada više tamo neće nastupati. Naime, šansonijerka nije mogla zaboraviti kako je njena kuća u rodnim Konavlima spaljena za vrijeme rata. Posljednji koncert u Crnoj Gori održala je davne 1989. godine i on je bio humanitarnog karaktera te je hrvatska pjevačica sav prihod od prodaje ulaznica donirala za obnovu zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta, koja je ranije izgorjela u požaru.

Upravo u tom kazalištu nastupila je jučer, uz pratnju simfonijskog orkestra koji je dirigirao uvaženi Alan Bjelinski. Mnogi joj zamjeraju ‘ekskluzivnost’ koncerta jer je od 382 karte u prodaji bilo samo njih 75, no velika diva hrvatske estrade to je objasnila riječima:

– Morate shvatiti, ovaj koncert je drugačiji. Kad budem došla drugi put, bit će to baš za narod, moći će doći i novinari i fotoreporteri u onom broju u kojem budu mogli stati u dvoranu. Sigurno neću imati ništa protiv, ne bih imala ništa protiv ni za večerašnji koncert, međutim red je takav, postoji neki protokol.

U Crnogorskom narodnom pozorištu jučer nije bilo ni novinara, ni fotografa (osim jednog službenog), a veći dio publike činili su pokrovitelji i sponzori koncerta, Vlada Crne Gore, Ministarstvo kulture i Prva banka.

Uoči nastupa, Tereza je na tiskovnoj konferenciji prenijela svoju poruku:

– Ovaj koncert ima svoj poseban značaj. Ja bih slikovito rekla da je to jedna ruka pomirenja , da je to jedno lijepo, plemenito praštanje, pokušaj da nastavimo živjeti tamo gdje smo stali prije puno godina jer mi smo suđeni jedni drugima. Idemo dalje idemo u budućnost.

Linker
25. travanj 2024 14:44