Tereza Kesovija: Moje putovanje u Marakeš

Odmor u najljepšem marokanskom gradu pjevačica Tereza Kesovija iskoristila je za uživanje u berberskim rukotvorinama i arapskim umjetninama, za shopping u malim obrtničkim lokalima i druženje sa sviračima tradicionalnih instrumenata

U Marakeš doputovala sa svojom dugogodišnjom prijateljicom Lelom Milčić, producenticom na francuskoj televiziji, na kojoj radi cijeli svoj radni vijek, a to je već punih 35 godina. Najveće svjetske zvijezde znaju za nju, toliko su puta nastupile u njenim emisijama, a Lela je bila i producentica mog koncerta u Olympiji 2007. godine. Ovaj put smo organizirale prijateljsko druženje, odmor tijekom kojega se nismo brinule o poslu, pa iz hladnog i kišovitog Pariza otputovale u ružičasti grad, kako Maarakeš zovu zbog njegovih zgrada i zidina od pijeska blijedoružičaste boje.

Topli doček Kad smo nakon tri sata leta iz aviona Royal Air Maroca kročile na marakeški aerodrom Menaru, dočekao nas je prekrasan sunčan dan, s mirisima cvijeća i začina u zraku. Nije mi prvi put da sam u Maroku, ali svaki put mu se ponovno razveselim, za svakog me posjeta ponovno osvoji. Iako je u mnogo čemu drukčiji od ostalih marokanskih gradova, Maarakeš mi je posebno drag. Njegova mješavina raskoši i tradicije, luksuznih hotela i resorta te uskih uličica u medini, starom obrtničkom i trgovačkom dijelu, nikada me nije ostavila ravnodušnom.

Pročitali ste skraćeni tekst o putovanju Tereze Kesovije. Cijeli dnevnik putovanja potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 955). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
20. travanj 2024 18:14