KONCERT ZA JUBILEJ

Tereza emocijama oduševila obožavatelje

Sretna sam i uzbuđena, preplavljena emocijama. U meni se nagomilalo toliko ljubavi koju sam htjela darovati svojoj publici, a večeras je bila prava prigoda za to – izjavila je glazbena diva Tereza Kesovija (71), koja se vjernoj publici odužila velikim koncertom ‘Još se srce umorilo nije’ održanim u četvrtak, u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Njezine hitove “Kad se jednom vratiš”, “Zaboravi ako možeš”, “Sviraj mi sviraj”, “Sve se vraća sve se plaća” i druge došli su slušati obožavatelji iz cijele Hrvatske. Burnim pljeskom popratili su svaku od 24 pjesme koje je izvela u dva i pol sata.

Da će koncert u povodu pola stoljeća briljantne karijere biti spektakularan, dalo se naslutiti već pri dolasku glazbene dive, koji je osmislio akademski slikar i aranžer Saša Šekoranja: u zamračenoj dvorani zasjalo je 50 zvijezda između između kojih se stubama s vrha dvorane do pozornice posute crvenim ružinim laticama spustila Tereza Kesovija.

Publika ju je dočekala pljeskom, na nogama, a u Terezinim hitovima uživali su i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, saborski zastupnik Andrija Hebrang, pjevačice Ksenija Erker, Gabi Novak i Jasna Zlokić te francuski veleposlanik Jerome Pasquier.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
25. travanj 2024 13:17