MATER TE TRAŽI

TBF snimili nastavak pjesme 'Dogodila se ljubav'

Kad nam je Saša donio tekst za “Mater”, nasmijao sam se do suza. Ma genijalan je, duhovit, odmah sam “fleša” na stvar – kroz smijeh je Mladen Badovinac iz TBF-a komentirao svojevrsni glazbeni nastavak priče započete u suradnji s Leom Deklevom u pjesmi “Dogodila se ljubav”, piše Slobodna Dalmacija..

Trostruki dobitnici “Porina” za koncertni album “Perpetuum fritule“ (Mladen i Saša Antić još su dva podijelili s Leom) pjesmom “Mater” najavljuju izlazak petog studijskog albuma “Pistaccio Metallic” koji će se pojaviti u prodaji sredinom lipnja. Jedinstvena je “Mater”, dodao je Mladen, potpuno drugačija od ostalih pjesama na albumu jer su se malo “igrali gangsta dajući sebi uloge inspirirani predstavom ‘Garaža’”.

­­

– Svi znate da je ženski lik iz pjesme “Dogodila se ljubav” koju izvode Lea Dekleva i Mladen i Saša iz TBF-a poručio jednom anonimnom srećkoviću da za njega ima ljubav za kakvu niste čuli. I zaista, nikad niste čuli ostatak priče. Naime, u paralelnom svijetu jeftine psihologije i opskurne rap poezije ta se ljubav ostvaruje, oni završe skupa i, kako to obično biva, cvjeta punih osam godina. Pjesma “Mater” govori o tome što se događa upravo sada, nakon osam godina njihove veze – objasnio je Saša uoči objave singla kojim omiljeni splitski bend najavljuje izlazak albuma u izdanju “Dallas Recordsa”.

S novim bubnjarom Jankom Novoselićem prvi put su ga snimali izvan Splita, u studiju RSL, u slovenskom Novom Mestu, a ujedno sami u cijelosti i producirali.

– Na njemu je 11 novih stvari, po običaju, red priče, red narodne mudrosti, sve u rimi – izjavio je Saša Antić. Videospot za pjesmu “Mater” bit će premijerno emitiran 6. lipnja u programu MTV-a.

Mirela Goreta / Slobodna Dalmacija

Pročitajte tekst pjesme “Mater”

Linker
18. travanj 2024 00:06