RAZGOVOR UTROJE

TBF: Od nepravde se branimo šalama

Najveći “buntovnici” na našoj glazbenoj sceni – Mladen Badovinac (33), Luka Barbić (33) i Saša Antić (37), vodeći članovi splitske hip hop skupine The Beat Fleet, ujedno su najveći zafrkanti među glazbenicima. Dok u svojim pjesmama vrlo ozbiljno govore o aktualnim društvenim temama, privatno se od nepravde i sličnih problema “brane” zbijajući šale, često i na vlastiti račun.

Smisao za humor te socijalna osjetljivost povezuje trojicu TBF-ovaca već dvadesetak godina, iako im se načini života potpuno razlikuju. Tekstopisac Saša Antić u braku je tri godine i jedini ima dijete, klavijaturist Luka Barbić vjeran je istoj ženi već jedanaest godina, ali se još nije njome oženio, dok je pjevač Mla­den Badovinac odnedavno – sam. No, razočaranje zbog kraha ljubavne veze potisnulo je uzbuđenje zbog događaja koji slijede – objavljivanja petog studijskog albuma “Pistaccio Metallic”.

Po čemu je novi album drugačiji od prijašnjih? Saša: Sami smo ga producirali – prvi put. I mislim da smo to dobro napravili, premda je rad u studiju nešto posve drukčije od svirke na pozornici. Ostalo je isto – ja sam napisao tekstove za sve pjesme, a svi zajedno smo radili glazbu. Mladen: Album smo posvetili našem bivšem bubnjaru Sveslavu Vrandečiću, koji je prošle zime preminuo od multiple skleroze. Tko je glavni zabavljač među vama trojicom? Mladen: Ovisi o trenutku i inspiraciji. No, odlično se nadopunjavamo. Saša: Neki kažu da sam ja, ali izmjenjujemo se. Luka zna iznenaditi. Luka: Svi podjednako. A tko najviše psuje? Saša: U privatnom životu ne psujem – “ispucam” se u pjesmama. Mladen: Beštimam masovno, a najsočnije za volanom. Luka: I mene loš vozač može izbaciti iz takta. Jelena Rozga ili Severina? Saša: Radojka Šverko. Mladen: Sade. Luka: Gabi Novak. Imate li neke posebne zahtjeve na koncertima: moraju li vas u garderobi čekati svježi napici, voće, slatkiši… Saša: Baš smo razmišljali da ubuduće tražimo mrkve. Mladen: Svježe. Luka: Naravno, očišćene i nasjeckane. Kako ste u bendu dočekali prvu bebu, Sašinog sina Igora? Mladen: Nježno, brižno… Luka: Pratimo ga, upravo staje na svoje noge. Koje su, prema vašem mišljenju, najbolje godine za očinstvo? Saša: Meni se to dogodilo u 36. godini. I to je sasvim u redu. Luka: Očito nam je došlo vrijeme. Mladen: Que sera, sera. Dolores Tolić

Pročitali ste skraćeni intervju, sve o strastima, interesima i planovima članova benda TBF potražite u tiskanom izdanju Glorije ili se pretplatite na PDF izdanje .

Linker
28. travanj 2024 07:15