TRIKOVI LJEPOTE

Tajne šminke za bucke

Postoji nebrojeno trikova i pravila za odijevanje žena s kojom kilom viška, no izgledati nekoliko kilograma mršavije može se i odabirom prave frizure te uz pomoć pokojeg make-up trika

– Što vam je kosa kraća, bokovi su vam širi – savjet je stručnjaka za frizure Teda Gibsona iz poznatog showa ‘What Not To Wear’. Iako djevojke i žene s kojim kilogramom viška često nose kratke frizure misleći da ih duga kosa čini debljima, zapravo je upravo suprotno. Duga kosa skreće pozornost s tijela koje nije savršeno.

Dakle, ako ne želite da ljudi prvo primijete vaše kilograme, Ted savjetuje da nosite kosu duljine do ramena ili malo ispod ramena, slojevito ošišanu. Ako imate prirodno valovitu kosu ili vremena i volje za kovrčanje – svakako nosite valovitu kosu. Nastojte da vam kosa djeluje što bujnije, a svakako koristite preparate za povećavanje volumena kose.

Što se tiče šminke, bitno je naučiti kako igrom tamnije i svjetlije podloge stvoriti dojam mršavijeg lica. Šminkerica poznatih Trish McEvoy za prikrivanje podbratka savjetuje uz liniju čeljusti mekanim kistom u tankom sloju nanijeti malo bronzera. Sloj mora biti raspršen i blag, ako napravite prejaki sloj boje izgledat ćete smiješno. Kad se izvještite u tome, možete probati nanijeti za nijansu tamniji puder ispod brade i utapkati ga skroz do vrata.

Tajne šminke holivudskih ljepotica

– Iluzija dubine koja se tako dobiva može vam skinuti i pet kilograma s lica – savjetuje Trish Mc Evoy.

Kod odabira ruža klonite se jarkih boja. Crveni ruž na usnama bucke mogu nositi samo ako uspiju pronaći baš onu savršenu nijansu koja im odgovara uz ten i boju kose. U suprotnom, držite se nježnoružičastih, boja mesa i boja lososa. Svakako naglasite oči – za njih vrijedi jednako pravilo kao za kosu – što su oči izgledaju veće to će više skretati pozornost s dijelova koje ne biste željeli pokazivati. Gusti sloj crne maskare je obavezan.

Linker
23. travanj 2024 23:40