KRIVI SPOJ

Svi ljubavni promašaji Tamare Ecclestone

Ljubav je zaista slijepa – jedino je što se može zaključiti iz posljednjeg poteza Tamare Ecclestone (28). Kći čelnog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea (82) i Slavice Radić (54), bivše manekenke hrvatskog podrijetla, nakon samo mjesec dana veze zaručila se za Jaya Rutlanda (31), brokera koji je lani zbog financijskih malverzacija izbačen s londonske burze. Njezini roditelji sigurno nisu oduševljeni time, pogotovo nakon svih Tamarinih pogrešnih odabira.

Ona se dosad, naime, čak četiri puta zaručivala, i svaki put za nekog mutnog tipa. Iako obitelj na njezinu novu ljubav gleda sa skepsom, Tamara Ecclestone trenutačno je u sedmom nebu. A kako i ne bi kad joj je njezin dragi na nedavnom romantičnom putovanju u Dubai darovao dijamantni prsten.

– Znam da se sve dogodilo nenadano i jasno mi je da neki ljudi to neće razumjeti. No, moj odgovor onima koji to ne shvaćaju je: kad znaš, onda znaš. Kad sam upoznala Jaya, odmah sam znala da je on čovjek za kojeg ću se udati. Kad nađeš istinsku ljubav, čemu čekati – izjavila je Tamara za britanski magazin Hello, dodajući da zna za sve “mane” svog dragog, pa i za to da je u prošlosti uzimao drogu.

Foto: Rex Features/Gulliver

No, iako ona na njegove bivše grijehe gleda blagonaklono, kao na dio prošlosti koji je daleko iza njega, oni nisu ni toliko daleki, ni bezazleni. Naime, Jay Rutland je izbačen s burze prošle godine uz objašnjenje da je poslovao “bez poštenja i integriteta”. Policija je otkrila da je koristio povjerljive podatke kako bi povećao cijene dionica te investitorima tajio informacije o rizicima. Morao je platiti kaznu od 160.000 funta, ali se žalio uvjeravajući suce da je zbog bolesti bio nesposoban za rad (medijima nije objašnjeno o kakvoj je bolesti riječ i na koji je način utjecala na njega). Na kraju mu je kazna smanjena na 30.000 funta, no ljaga na njegovu imenu je ostala. Usprkos tome, Tamara Ecclestone kaže:

– Sigurna sam da je Jay vrlo dobra i odana osoba.

Šutnja ima svoju cijenu

Jaya Rutlanda upoznala je početkom godine, nedugo nakon što se na Silvestrovo osramotila u otmjenom londonskom klubu Anabel’s. Otamo je, naime, izišla tako pijana da je jedva stajala na nogama, a pridržavali su je bijesna mama i redar. Navodno se naroljala iz očaja jer još nije bila preboljela krah veze s brokerom Omarom Khyamijem (41), za kojeg je također bila zaručena, a prošlo ljeto su zajedno bili u Dubrovniku. Bili su u vezi dvije i pol godine, a upoznao ih je James Stunt (30), suprug Tamarine mlađe sestre Petre (24). I njega je obožavala te zatvarala oči pred njegovom mračnom prošlošću. Naime, Omar Khyami je kao 20-godišnjak bio upetljan u preprodaju ukradenih Rolexovih satova, zbog čega je 1994. uhićen i osuđen na 18 mjeseci zatvora.

S kim zapravo živi shvatila je tek prošlog srpnja kad ju je otac pozvao usred noći u svoj ured u kojem je bila i njezina uplakana majka. Pokazali su joj videosnimku seksa njezinog zaručnika i nepoznate žene, a ona je na njegovoj ruci ugledala dvije Cartierove narukvice vrijedne 63.000 funta koje mu je darovala. Omar Khyami se branio da je na snimci, koja je navodno nastala na momačkoj večeri njegovog prijatelja, bio mrtav-pijan i da se jedva ičega sjeća. Preklinjao je Tamaru da mu oprosti, no njoj je napokon postalo jasno ono što je Bernie Ecclestone mislio od samog početka – da je Omar s njom samo zbog njezinog nasljedstva od 2,7 milijardi funta.

Novac je, očito, bio razlog zbog kojeg je s njom bio i Derek Rose (33), za kojeg se zaručila sa samo 16 godina. Čim su 2002. prekinuli, njihovu je ljubavnu priču prodao medijima za 10.000 funta, a nedavno je pokušao od nje iskamčiti još 200.000.

Na tu besramnu ucjenu Tamara Ecclestone nije željela pristati pa je slučaj završio na sudu. Iako ima velike šanse da dobije parnicu, teško da će nakon toga nestati i osjećaj gorčine.

Zapravo, jedini zaručnik Tamare Ecclestone koji nije imao problema sa zakonom bio je monegaški poduzetnik švicarskog podrijetla Andreas R. K. Warnsing – koji je svojedobno hodao i s Charlotte Casiraghi, kćeri princeze Caroline od Monaka. On i Tamara bili su u vezi od polovice 2009. do početka 2010., ali kako nije bilo nikakvih skandala, ta je ljubav u medijima prošla nezamijećeno. No, zato vjerna publika trač-rubrika nestrpljivo iščekuje razvoj njezine veze s Jayem Rutlandom. Vjenčanje je najavljeno za početak iduće godine, a s obzirom na navike i sklonosti zaručnika, svašta se dotad još može dogoditi.

Kristinka Šćavina

Linker
01. svibanj 2024 17:28