VJENČANJE GODINE

Svečano 'da' princa Williama i princeze Catherine

S očima svijeta uprtim u sebe, ali mirni i sigurni, princ William i Kate Middleton postali su bračni par na ceremoniji koja je započela u 12 sati u londoskoj Westminsterskoj opatiji. Vjenčanje – koje se proglašava najvećim kraljevskim događanjem od vjenčanja Williamovih roditelja, princa Charlesa i princeze Diane održanog 1981. godine.

‘Ja, William Arthur Philip Louis, uzimam tebe, Catherine Elizabeth, za svoju zakonitu suprugu, od danas nadalje, u dobru i zlu, u bogatstvu i siromaštvu, u zdravlju i bolesti. Voljet ću te i poštivati dok nas smrt ne rastavi – izrekao je svoj zavjet Princ William pred oko 1900 uzvanika.

Na ruku joj je stavio zlatnu burmu izrađenu u skladu s velškom tradicijom, a prema protokolu britanske kraljevske obitelji mladenka nije učinila isto nego je prsten dobila samo ona. Također, prema protokolu, nakon vjenčanja se supružnici nisu poljubili.

Pogledajte galeriju fotografija s vjenčanja!

Nakon ceremonije, bračni par – princ William i princeza Catherine – provezao se ulicama Londona pozdravljajući okupljene Londončane i posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Nakon toga stigli su u Buckinghamsku palaču, gdje će biti održano svečano primanje za 650 uzvanika kraljevske obitelji, obitelji Middleton i bračnog para.

Linker
15. travanj 2024 19:15