EKSKLUZIVNI INTERVJU: KRISTIN DAVIS

Sve sam sličnija Charlotte

Iako u “Seksu i gradu” glumi Charlotte, najkonzervativniju od četiri prijateljice s Manhattana, Kristin Davis (43) u privatnom životu ne može zauzdati vatrenu južnjačku narav. Vjerojatno je i to razlog zašto je čak 11 godina radila kao konobarica u New Yorku prije nego što se proslavila ulogom u jednom od najpopularnijih ženskih serijala svih vremena. Odrasla na jugu SAD-a, Kristin Davis naviknula je da u odnosima ne okoliša, nego odmah drugoj osobi sve kaže u lice. Možda je i to razlog zašto nije uspjela održati nijednu vezu. A imala ih je podosta, uglavnom s glumcima: Alecom Baldwinom, Jeffom Goldblumom, Steveom Martinom, Lievom Schreiberom. Zbog temperamentne naravi često se svađala i sa Sarah Jessicom Parker na snimanju filma “Seks i grad”, koji 5. lipnja dolazi u hrvatska kina.

To je ujedno i jedina tema o kojoj ne želi otvoreno razgovarati. Iako je većina američkih medija izvijestila o sukobima između glavnih glumica, ona i dalje tvrdi da je sa svima dobra prijateljica. No, zato bez okolišanja odgovara na sva druga pitanja, pa i na ona neugodna, na primjer o svojoj borbi s alkoholizmom. U to smo se i sami uvjerili tijekom ekskluzivnog intervjua u njujorškom hotelu Mandarin Oriental.

Kako je bilo nakon četiri godine stanke vratiti se “Seksu i gradu”? – Prvih tjedan dana sve je bilo potpuno nevjerojatno, jer smo stalno bili okruženi mnoštvom ljudi, i to ne samo paparazza i novinara, već i obožavatelja koji su stajali nekoliko sati samo da bi vidjeli kako snimamo. Dolazak na set izgledao je kao šetnja po crvenom tepihu. U početku smo odlazili do njih i davali im autograme, ali ubrzo smo shvatili da bismo tako mogli potrošiti cijeli dan – a tko bi onda snimio film?

Koliko ste vi nalik Charlotte? – Sada mi je teško odgovoriti na to pitanje. Kada smo počeli snimati serijal, postojala je jasna razlika, no s godinama se rasplinula. Očito je da smo potpuno različite, a slične smo samo po životnoj energiji. Zato mi je i bilo zadovoljstvo glumiti je sve ove godine. Mogla sam je oblikovati kako sam htjela, a to nije čest slučaj u Hollywoodu.

Charlotteina velika želja je da ima dijete. Razmišljate li vi o majčinstvu? – Charlotte već toliko dugo pokušava zatrudnjeti da je sasvim normalno da sam se i sama počela pitati želim li djecu. Da, želim je. No, još nije pravi trenutak.

Koliko je doista stvaran svijet žena u “Seksu i gradu”? – Ne žive sve žene u New Yorku poput likova iz “Seksa i grada”. Ja sam prva koja će priznati da sam upoznala i drugu stranu Velike jabuke: godinama sam bila siromašna, radila sam kao konobarica. Sjećam se jedne iznimno hladne zime, kad sam ušla u robnu kuću Macy’s da se ugrijem. A kad sam već bila unutra, odlučila sam malo i razgledati, pa sam tako pronašla prekrasan vuneni kaput. Bio je previše skup za mene, ali vani je bilo toliko hladno da sam u robnoj kući izvadila novu karticu samo da bih ga kupila na kredit. Bila je to velika pogreška jer kasnije nisam imala dovoljno novca ni za rate kredita, pa sam morala moliti mamu da mi pomogne. Ni sama se više ne sjećam koliko sam ga godina otplaćivala. Dakle, savršeno razumijem da “Seks i grad” prikazuje samo mali krug ljudi u New Yorku. No, taj krug zaista postoji i uživa u modnim markama, koktelima, velikim apartmanima na Manhattanu.

Jeste li zbog teškog početka u New Yorku prije petnaestak godina imali problema s alkoholom? – Teško je generalizirati. Doista sam ponekad tražila utjehu u alkoholu, ali moram priznati da i u obitelji imam alkoholičara. Mi s juga Amerike ne bježimo od alkohola. No, nasreću, na vrijeme sam uvidjela da se moram izliječiti od te ovisnosti te danas više uopće ne pijem. Morala sam birati između alkohola i glume, a čini mi se da sam dobro odabrala. Josip Jurčić

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ako želite saznati više pročitajte tekst u tiskanom izdanju Glorije broj 699 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 11:56