SLATKE RADOSTI

Stvorite sami svoju zimsku čaroliju - u kuhinji

Za pravu zimsku idilu potreban je snijeg, a budući ga baš i nema, ledenu čaroliju možete stvoriti u kuhinji – pahuljicama od kokosa.

Pronađite inspiraciju za kuhinjsku ledenu čaroliju u receptima GlorijeIN.

Kokos salama



Sastojci (za 40-60 ploški): 40 dag šećera u prahu, 30 dag kokosova brašna, 13,5 dag mlijeka u prahu, 1 dl mlijeka, 14 dag maslaca, 4 dag kakao praha

Priprava: U dubokoj zdjeli umijesite šećer, kokosovo brašno, mlijeko u prahu, omekšali maslac i toplo mlijeko. Podijelite smjesu te u jedan dio stavite kakao. Na papiru za pećenje razvaljajte svijetli dio, a na drugom tamni. Stavite 10-15 minuta u hladnjak da se stegne. Tamnu smjesu položite na bijelu, podijelite na manje dijelove (2 – 4) pa smotajte u roladu. Uvaljajte u kokos i spremite u hladnjak. Narežite netom prije posluživanja.

Raffaello grudice

Sastojci (za 60 kuglica): 40 dag šećera, 2 dl vode, 25 dag maslaca, 40 dag mlijeka u prahu, 20 dag kokosova brašna, plus 15 dag za posipanje, 60 cijelih lješnjaka ili badema

Priprava: Vodu sa šećerom zakuhajte. Maknite s vatre pa dodajte maslac, mlijeko u prahu i kokosovo brašno. Pomiješajte i ostavite na hladnom da se stisne. Oblikujte grudicu, utisnite lješnjak ili badem te uvaljajte u kokos.

Šubarice



Sastojci (za 50 komada):

Biskvit: 6 jaja, 12 žlica šećera, 3 žlice mlijeka, 3 žlice ulja, 12 žlica brašna, 3 žlice kakaa, 1/2 praška za pecivo

Krema: 5 dl mlijeka, 7 žlica šećera, 5 žlica brašna, 25 dag maslaca

Ocaklina: 10 dag čokolade, 10 dag maslaca, 20 dag kokosa za posipanje

Priprava: Jaja i šećer izmiksajte, dodajte žlicu po žlicu vode te brašno s praškom za pecivo i kakaom. Pecite u namašćenu i pobrašnjenu limu 20-30 minuta na 180 °C.

Za kremu brašno i šećer umutite s malo mlijeka pa ukuhajte u preostalom mlijeku. Neka lagano vrije 10-ak minuta. U ohlađeno dodajte pjenasto izrađen margarin. Za ocaklinu čokoladu i maslac rastopite na pari. Iz biskvita izrezujte tortice, polovice premazujte kremom pa poklopite drugom polovicom. Vrh tortice premažite čokoladnom ocaklinom, a obod kremom. Uvaljajte u kokos.

Pripremila Vesna Gregl; Fotografije Željko Grgić

Linker
23. travanj 2024 09:05