Danijel Soldo / CROPIX
NESREĆA U KOJOJ JE POGINULA DOLORES LAMBAŠA

Stojanu Matavulju izrečena presuda za izazivanje nesreće u kojoj je poginula Dolores Lambaša

Glumcu je izrečena nepravomoćna presuda zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u listopadu 2013. godine poginula glumica Dolores Lambaša, javlja HRT .

Stojan Matavulj osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci, uz rok kušnje od dvije godine, zbog nepridržavanja razmaka i neprilagođene brzine, pri čemu se ne spominju alkohol i umor kao uzroci nesreće.

Visinom izrečene kazne nije zadovoljna Alma Petrović, majka preminule glumice, koja je najavila da će pravnu borbu nastaviti na sudu u Šibeniku, a ako treba ići i do Bruxellesa. Osobito ju je zasmetalo što nije mogla ispitati Matavulja koji je iskoristio pravo da ne odgovara na njena pitanja i pitanja njenog odvjetnika.

Dolores Lambaša preminula je 23. listopada 2013. u 33. godini u bolnici u Slavonskom Brodu nakon teške prometne nesreće.

Matavulj i pokojna glumica vraćali su iz Beograda, stali u Iloku gdje su se družili s prijateljima u Iločkim podrumima i kada su krenuli prema Zagrebu dogodila se kobna nesreća u kojoj je Dolores izgubila život.

Linker
20. travanj 2024 05:28