DOBAR IZGLED NA TANJURU

Što jesti za ljepotu - savjeti Kimberly Snyder, nutricionistice slavnih

Nutricionistica slavnih Kimberly Snyder u svojoj novoj knjizi The Beauty Detox Solution savjetuje ženama što i kako jesti kako bi bolje izgledale – ne samo kako bi imale manje kilograma nego navodi i namirnice koje su blagotvorne za kožu i kosu, ali i načine prehrane od kojih će imati više energije i izgledati bolje iznutra.

Kimberly, za čiji program prehrane holivudska glumica Drew Barrymore kaže da ga obožava, savjetuje kako je pogrešno fokusirati se na brojanje kalorija već u jelovnik treba uvrstiti što kvalitetniju hranu.

– Većina dijeta bavi se onime što ja zovem ‘površinska’ procjena hrane, a to je koliko ima kalorija, koliko grama masti, proteina ili ugljikohidrata. Žene onda imaju osjećaj kako sve trebaju mjeriti, vagati i zbrajati, a umjesto toga ja savjetujem da jednostavno u svoj jelovnik uvedu cjelovite žitarice i što više voća i povrća – govori Snyder.

U njezinoj se knjizi mogu naći i savjeti o tome kako je važno kad jedemo koju vrstu hrane pa tako ona savjetuje voće na prazan želudac, a ne poslije jela.

– Avokado i batat dobri su za kožu, za lijepu kosu jedite bundevine sjemenke, a banane za manje podočnjake – savjeruje nutricionistica koja na popisu svojih klijenata, među ostalim, ima i pjevačicu Fergie.

Linker
25. travanj 2024 00:14