INSTAGRAM
LJEPOTA

Što činiti u 20-ima da bi izgledali mladoliko u 40-ima

Istraživanje je pokazalo kako žene koje krenu brinuti o borama i koži lica u svojim dvadesetima – imaju više šanse zadržati mladolik izgled i lice bez bora u četrdesetima.

Ukoliko želite što duže zadržati lice bez bora o tome morate početi brinuti već u svojim dvadesesetima, kako biste djelovali preventivno i održali razinu kolagena što duže. Mnoge žene u dvadesetima pa čak i tridesetima imaju osjećaj da će koža njihovog lica još dugo vremena biti tako lijepo zategnuta, međutim – vrijeme, prehrana i stil života čine svoje.

Koža u dvadestima i dalje ima mogućnost da se sama obnavlja pa u tom razdoblju nisu potrebne kreme protiv bora koje, dapače, mogu iziritirati mladu kožu.

Umjesto toga, dermatolozi preporučuju da pažnju u dvadesetima posvetite njezi, hidrataciji i održavanju kože pomoću kvalitetnih krema i seruma koji u sebi sadržavaju, primjerice, vitamine C i E, sastojak zelenog čaja i alfa lipoičnu kiselinu jer će ti sastojci smanjiti oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu i zagađenjima iz okoliša.

Evo na što biste trebali paziti u dvadesetima, ukoliko u četrdesetima želite lijepu i zdravu kožu te mladolik izgled.

Obavezno nanosite kremu za sunčanje u svim godišnjim dobima i pobrinite se da bude odgovarajućeg zaštitnog faktora jer su istraživanja pokazala kako svakodnevna izloženost suncu i štetnim UV zračenjima izrazito nepogodno djeluje na kožu i potencira stvaranje prvih bora.

Ukoliko ste pušač, prestanite s pušenjem čim prije jer pušenje šteti tenu, stanju kože i prostire put prvim borama. Istraživanja su pokazala kako su pušačima šanse za dobivanjem prvih bora deset puta veće od nepušača.

Spavajte najmanje osam sati, pijte dovoljne količine tekućine i pronađite kvalitetne proizvode za njegu kože o kojima vas može savjetovati kozmetičarka ili farmaceutkinja u ljekarni.

Linker
23. travanj 2024 23:00