Marta Nørgaard / Flickr
ZANIMLJIVOSTI

Što boja kose govori o vama u poslovnom svijetu

Stereotipi i predrasude svagdje su oko nas. Plavuše su glupe, crvenokose vatrene, a brinete dosadnjikave… Koliko ima istine u tome i kakvu vezu između poslovnih pozicija i boje kose su stručnjaci otkrili, donosimo vam u nastavku.

Odabir boje kose o vama otkriva puno više osim stilskih sklonosti te u mnogim slučajevima kod sugovornika izaziva određene podsvijesne emocije i zaključke.

Crvenokose su borbene i kreativne

Crvenokose prati reputacija vatrenih i temperamentnih zavodnica, koje uz to što su kreativne, ne boje se reći svoje mišljenje. Međutim, istraživanje je pokazala kako će samo 13 posto šefova odabrati crvenokosu kandidatkinju, koja će ujedno vrlo vjerojatno brzo napredovati zahvaljujući svojoj oštroumnosti i promišljenosti.

Plavuše su seksi i iskrene

Uvriježeno je mišljenje kako se plavuše bolje zabavljaju, a istraživanja su potvrdila kako ova boja kose ženama pomaže da se osjećaju, ali i izgledaju seksi. Iako ih prati reputacija “glupih plavuša” istraživanja su pokazala kako plavuše dominiraju ženskim dijelom političke scene te su vrlo fokusirane na cilj.

Brinete su marljive i odgovorne

Okolina ih najčešće percipira kao pametne i pouzdane, drugim riječima – odlične kandidatkinje za posao. Kada bi kandidatkinju za posao morali birati temeljem boje kose, čak 67 posto žena odabralo bi brintetu. Istraživanje je pokazalo kako to nije zato jer su one pametnije, nego jer su marljivije i odgovornije.

Crnokose su dubokoumne

Kada govorimo o stereotipima vezanima za boju kosu, tu svakako pripada i uvriježeno mišljenje da su crnokose žene stručnjakinje za financije. Uz to, one su i dubokoumne te sklonije gledanju “šire slike”. O svemu će uvijek dobro promisliti i potražiti odgovore duboko u sebi.

Linker
15. studeni 2022 09:59