MODNI ŠALABAHTER

Stilska vježba u XXL veličini

Trendi komadi – bijele haljine, metalik ukrasi, retro badići i geometrijski uzorci – sjajno pristaju i ženama raskošnijih oblina.

Prugasti uzorak

Crno-bijele, mornarske ili u boji: sa svjetskih pista stižu pruge u svim smjerovima – one okomite na radost žena s oblinama.

(1) Pamučna bluza 229 kn, Mango (2) Lanena haljina 2715 kn, Marina Rinaldi (3) Haljina od poliestera 285 kn, Image Haddad

Sportski đir

Minimalističke linije, ležerni krojevi i elastične tkanine idealni su za osobe većih konfekcijskih veličina.

(1) Suknja www.lindex.com (2) Haljina od poliestera 399 kn, Image Haddad

Metalik detalji

Šljokice, štras i lame ne moraju biti izgnani iz garderobe. Bitno je samo da ovakvi detalji nisu na kritičnim dijelovima, već ondje gdje ističu prednost figure – oko vrata i na dekolteu.

(1) Bluza od viskoze i likre 119 kn, Bellissima (2) Bluza ukrašena perlicama 559 kn, Comma

Bijela boja

Tamne boje vizualno sužavaju, dok svijetle šire figuru, no nije sve tako crno. Ravni krojevi, oni s okomitim prošivima koji stvaraju dojam struka te glatke tkanine poput pamučnog platna i svile – bijelu čine prikladnom za veće veličine.

(1) Pamučna košulja 529 kn, Marella (2) Haljina na kopčanje 299 kn, Mango (3) Tunika od viskoze 632 kn, Xenia design

(1) Sako od pamuka i poliestera 249 kn, Bellissima (2) Suknja ravnog kroja 149 kn, Bellissima

Dodaci

Pravilo je jednostavno: ni preveliko ni premalo. Uz torbu i potpetice srednje veličine poigrati se može i kombinacijom boja, a točka na “i” su viseće naušnice i dugi lančići

(1) Naušnice od čelika 289 kn, Cordis (2) Kožnata torba 3423 kn, Élysées Boutique (3) Lakirane cipele na vezanje 189 kn, Planet obuća (4) Sandale od kože 1180 Mephisto

Kupaći kostimi

Jednodijelni s diskretnim naborima ili dvodijelni visokih gaćica: kako su retro krojevi u trendu, nema bojazni da će se u ovim modelima izgledati kao iz davnih vremena.

(1) Kupaći kostim 911 kn, Palmers (2) Kupaći kostim 1685 kn, Marina Rinaldi

Napisala Anela Martinović, odabrala Nikolina Šubašić, snimila Vladimira Spindler

Linker
19. travanj 2024 01:49