INTERVJU: KSENIJA PAJIĆ

Sretna sam i bez prstena na ruci

Najveće iznenađenje koje će u rujnu, kad počinje nova sezona serijala Nove TV “Najbolje godine”, doživjeti stanovnici Dragušja, sela u kojem se zbiva radnja te popularne sapunice, bit će dolazak visoke državne dužnosnice Suzane Gajs za načelnicu općine.

To će izazvati pravi šok jer će načelnica, koju glumi zagrebačka glumica Ksenija Pajić (49), svojim pokušajima da uvede red mnogima stati na žulj. Pogotovo zato jer i sama ima “putra na glavi”: umjesto u zatvoru završila je u Dragušju nakon što su otkrivene njezine malverzacije oko namještanja državnih natječaja.

Zahvaljujući ulozi Suzane Gajs, koja će biti jedan od glavnih likova “Najboljih godina” tijekom cijele iduće sezone, Ksenija Pajić ponovno se na velika vrata vraća u svijet sapunica. Dosad je glumila u većini hrvatskih telenovela: u “Villi Mariji”, “Ljubavi u zaleđu”, “Običnim ljudima”, “Ponosu Ratkajevih” i “Sve će biti dobro”, a trenutačno je se može gledati u ulozi ministrice vanjskih poslova u političko-kriminalističkom serijalu “Urota” na RTL Televiziji.

Članici zagrebačkog Dramskog kazališta “Gavella” ovo je ljeto bilo i te kako radno: od polovice lipnja do kraja srpnja snimala je “Najbolje godine”, a u kolovozu nastupa po obali s Kazališnom grupom Pozor. Tek povremeno uspijeva uhvatiti tri ili četiri slobodna dana, a provodi ih s 19-godišnjom kćeri Vitom, koju je dobila u braku s bivšim suprugom, pijanistom Emilom Vukovom.

Državna dužnosnica Suzana Gajs je ambiciozna i autoritativna karijeristica željna moći. Jeste li ikad bili šefica, odnosno u poziciji da imate moć? – Ne, nikada, premda mislim da ne bih bila loša šefica. Imam dosta godina, nisam iskompleksirana i nezadovoljna svojim životom, što je bitno, jer upravo takvi ljudi kad se dokopaju moći, postaju destruktivni. Osobu koja je inače u životu normalna i stabilna, moć neće promijeniti, a onima koji to nisu, moć je kompenzacija za sve ono što nisu ostvarili. Za mene to nisu realizirane osobe. Ja jesam – kroz svoj posao, majčinstvo, obitelj i prijatelje. Sigurna sam da bih bila dobra šefica, mada nemam nikakvu želju za šefovanjem.

Suzana Gajs je majka blizanki, ali se o djevojčicama brine baka jer je njoj karijera na prvom mjestu. Je li vama kći Vita ikada zamjerila što tako mnogo radite i rijetko ste kod kuće? – Ne. Ponekad, kad bi probe bile kasno na večer, rekla bi mi: “Pa dobro, daj ih pitaj znaju li oni da ti kod kuće imaš dijete?” Inače sam vrlo brižna mama i nikada nisam željela da Vita osjeti kako me nema i da je ona zbog toga zakinuta. Kad sam po cijele dane bila na probama ili snimanjima, redovito bih ustajala rano ujutro ili ostajala budna do kasno u noć kako bih joj skuhala ručak. Dok je bila manja, pričuvala bi ju moja mlađa sestra Sandra, koja je neko vrijeme i živjela sa nama, te moji roditelji. Oni su povremeno dolazili iz Rijeke, a kad je trebalo, uskočili bi i roditelji mog bivšeg supruga. Osim toga, glumački posao je takav da nekad mjesecima radite od ranog jutra do kasne večeri, a onda po dva-tri mjeseca ne radite ništa. Kad bih imala takve pauze, maksimalno sam se posvećivala djetetu.

Je li razvod nakon sedam godina braka utjecao na vaš stav da se više nikada ne udate? – Ne. U dugogodišnjoj sam vezi, dobro mi je ovako i ne vidim razloga zašto to mijenjati.

Što očekujete od muškarca s kojim ste u vezi? – Povjerenje, razumijevanje, poštovanje i podršku.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. sve o Kseniji Pajić pročitajte u novom broju tjednika Gloria (br. 615).

Linker
25. travanj 2024 05:33