GAEL GARCIA BERNAL

Spreman za očinstvo

Trudnoća godine! – vrište naslovnice argentinskih tabloida koji tvrde da njihova sunarodnjakinja, 30-godišnja glumica Dolores Fonzi, čeka dijete s godinu dana mlađim meksičkim glumcem Gaelom Garcijom Bernalom, zvijezdom filmova “Babel” i “Loš odgoj”. Vijest se brzinom munje proširila Latinskom Amerikom, a zatim i Hollywoodom, gdje Bernal živi protekle četiri godine. Džepni Apolon, kako ga zovu zbog niskog rasta, i atraktivna zelenooka Argentinka upoznali su se prije sedam godina na snimanju filma “Vidas privadas” u Buenos Airesu i zaljubili se na prvi pogled.

Bernal tada nije ni sanjao o holivudskoj karijeri, a Fonzi je bila manekenka koja je nastupila u samo dvije argentinske sapunice i nadala se filmskoj karijeri pa tamošnjim paparazzima i nisu bili previše zanimljivi. Danas se situacija potpuno drukčija, pa Dolores Fonzi ne može ni izići iz svog doma u Buenos Airesu a da je paparazzi dočekaju. Par se ubrzo nakon snimanja filma razišao, no ostali su u kontaktu, a sad su, čini se, i obnovili svoju ljubavnu vezu. Bernal nikad nije izlagao javnosti svoj privatni život pa se nakon filma “I tvoju mamu također”, u kojem se ljubi s najboljim prijateljem Diegom Lunom, te “Lošeg odgoja” Pedra Almodovara, u kojem glumi transvestita, čak nagađalo da je homoseksualac. Te su glasine utihnule nakon što se, poslije uspjeha filma “Pasja ljubav” preselio u Hollywood i ondje nešto kasnije započeo ljubavnu vezu s glumicom Natalie Portman. No, očito nije zaboravio Dolores Fonzi. Kad je 2004. došao u Argentinu snimati film “Dnevnik Che Guevare”, prvo se njoj javio. Tada su u tajnosti proveli nekoliko tjedana zajedno. Ubrzo je objavljeno i da je prekinuo ljubavnu vezu s Natalie Portman, a sad se zna i zašto. No, kako je Bernal zbog posla morao putovati diljem svijeta, ponovno su se on i Dolores razišli. Argentinka je u međuvremenu bila u vezi s Joaquinom Levingtonom, frontmanom argentinskog banda Turf, s kojim je prekinula prije sedam mjeseci – kad ju je Bernal pozvao da mu se pridruži dva mjeseca na Islandu, gdje je snimao film “Mamooth” sa švedskim redateljem Lukasom Moodyssonom, u kojem mu je partnerica bila Michelle Williams.

Romansa na sjeveru

Vrativši se sa sjevera, Dolores Fonzi se prijateljicama povjerila da je počela patiti od mučnina i da je otišla liječniku koji joj je potvrdio da je trudna. Bernal je u to doba poslovno boravio u Ciudad de Mexicu, a čim je čuo sretnu vijest, odmah joj je poslao avionsku kartu da dođe k njemu. Njihovi glasnogovornici zasad šute o svemu, no nove fotografije lijepe glumice, snimljene u Buenos Airesu, gdje je izišla na ručak s bratom, glumcem Tomasom Fonzijem, potvrđuju da je vijest istinita. Zimski joj je vjetar, naime, raskrilio kaput ispod kojeg se nazire trbuščić, vidi se da ima podbradak i da je punašnija nego inače. U intervjuu za argentinsko izdanje Playboya u prosincu 2005., za koji je pozirala u toplessu, na pitanje zamišlja li se kao kućanica, supruga i majka koja svako jutro vodi djecu u školu, odgovorila je kako još ne smatra da je vrijeme za to, “ali kada dođe taj trenutak, bit ću spremna”. Ako je i njezin dečko Gael Garcia Bernal spreman za brak i za djecu, uskoro možemo očekivati vjenčanje.

Sanja Renić

Linker
08. svibanj 2024 01:40