GLORIA PROMO

Sportski adrenalin u Makedoniji

Makedonija je idealan izbor za ekstremne sportske fanove koji žude za avanturama uz puno adrenalina.

Makedonsko nebo-utočište za paragliding. To je ono što svaki mladi čovjek želi u području koje ga okružuje. Paragliding omogućuje bliskost s prirodom i pretvara snove u stvarnost. Paragliding je sport raširen u cijeloj zemlji, što rekreativno, natjecateljski ili avanturistički. Posjetite li klubove u Skopju, Prilepu, Kruševu ili Mavrovu, dobit ćete punu opremu i stručne vodiče za ovaj sport. Makedonske planine su prikladne za polijetanje, a doline i nizine će osigurati sigurno i ugodno slijetanje. Ove regije imaju nevjerojatne krajolike koje svakako vrijedi vidjeti.

Sve o kajaku. Kajakarstvo je kao sport vrlo popularan u Makedoniji, a osobito u vodama klisure Matka, na Ohridskom ili Prespanskom jezeru, izvrsna mjesta za kajakarske regate. Makedonija ima kajakarske klubove na mirnim i divljim vodama koji zadovoljavaju sve standarde u cilju promicanja, promocije i popularizacije kajakarskog sporta. Tradicionalno se svake godine u sportsko-rekreacijskom centru Matka organizira Ilindenski-kajak slalom.

Nezaboravno iskustvo ronjenja podvodnim arheološkim nalazištima. Ronjenje je vrlo popularan i atraktivan sport na Ohridskom jezeru. Jezero je arheološka riznica sa endemičnim vrstama flore i faune, poput Ohridske okrugle spužve koja živi na dubini od 35 metara, vrsta koja se se rijetko može naći bilo gdje drugdje. Uz profesionalne instruktore svaki turist može uživati ​​u dnevnoj i noćnoj šetnji podvodnim arheološkim nalazištima u Zaljevu kostiju u Gradištu, zadivljen neolitskom naseobinom koja je jedinstvena na Balkanu. Očuvani predmeti se mogu vidjeti i u muzeju.

Uzbudljiv doživljaj za ljubitelje špilja. Makedonske špilje su među mnogim drugim prirodnim bogatstvima veliki potencijal za razvoj turizma. U Makedoniji postoji 346 špilje od kojih je na stotine jama. Neke od njih imaju podzemne rijeke, jezera i pećinske ukrase stalagmite i stalaktite. Mnoge od njih su dom za rijetke podzemne oblike života, ali i nalazišta fosila. Najpoznatija i najdublja jama Vrelo se nalazi u klisuri Matka. To je sustav od dvije spilje, od kojih je jedna iznad vode, a druga pod vodom jezera. Sa stropa se sliva slap preko brojnih stalaktita, a osobito oduševljavaju oko 6 metara visoki “stupovi blizanci”, bijele kristalne boje, kao i tri metra visok stalagmit ” šišarka”. Prava dubina ove podvodne špilje još uvijek nije određena, ali se sa dubinom od 500 metara, Vrelo može smatrati najdubljom podvodnom špiljom u Europi.

Dvostruko zadovoljstvo za ljubitelje vodenih sportova i adrenalina. Jedrenje je kao rekreacijska aktivnosti i relaksirajući vodeni sport također vrlo popularan u Makedoniji. Jedriličarski klubovi nude mogućnosti za jedrenje na najljepšim mjestima u Makedoniji, Ohridskom i Prespanskom jezeru. Za ljubitelje sporta je nezaboravno uživanje i zadovoljstvo sport u prirodi.

Ture kroz Makedoniju na motorima će vam dati pravi osjećaj za avanturu. U čast Dana neovisnosti u Makedoniji se svake godine diljem zemlje organizira trodnevni moto rally, na 1000km kroz Makedoniju sa 250 makedonskih i 200 inozemnih motociklista.

www.macedonia-timeless.com

Linker
20. travanj 2024 13:59