ODRED ZA LJEPOTU

Specijalci za trepavice

Bez obzira na šminkerske trendove, boje sjenila ili ruževa, jedna stvar se ne mijenja. Žene žele da im pogled ispod obrva bude uokviren raskošnim, dugim, gustim trepavicama. I da ne povjerujete vlastitim očima, one su sve duže i ljepše, zahvaljujući dragocjenim saveznicima – maskarama s inovativnim sastojcima, njihovim neobičnim četkicama, ekstenzijama, ‘minivalu’…

Baš kad se upitamo ima li kraja, pojavi se neko novo čudo. Nakon što je tvrtka Allergan lani predstavila Latisse, teško da će išta nadmašiti te revolucionarne kapi koje potiču rast trepavica – barem kad je riječ o estetskim tretmanima koji se obavljaju pod liječničkom kontrolom.

No, zato su nove maskare pravi specijalci u postizanju efekta umjetnih trepavica. La Roche-Posay Respectissime Extension, primjerice, kao svoj sastojak ima rekonstruiranu suznu tekućinu, pa se čestim treptanjem ne isušuje oko, ali i serum za aktiviranje rasta te voskove koji trepavicama daju volumen. Clinique je lansirao High Lengths maskaru s dugom, vitkom četkicom u obliku grane vrbe, koja zahvaća i najmanje trepavice, a sadrži natrij hijaluronat, prirodnu tvar koja je prisutna u ljudskom oku kao ovlaživač, dok je tajna Niveine Max Volume Twist maskare u ‘zaokretnom’ mehanizmu kojim sami regulirate količinu boje ovisno o tome želite li izgledati elegantno, glamurozno ili poput dive. A tu je i provitamin B koji njeguje i hidratizira.

Ako je volumen ono što treba vašim trepavicama, tu je Sephora Lash Plumper maskara s prirodnim voskovima i četkicom koja razdvaja trepavice i svaku posebno ovija bojom. Adut YSL Volume Effet Faux Cils Noir Radical maskare je Triple-Film Complex, koji uvija i daje boju.

A ako su vam trepavice toliko tanke i blijede da ni maskara ne može učiniti mnogo, tu su serumi koji djeluju na njihov korijen, boju i gustoću. Ako putujete u Ameriku, potražite Elastilash: njegova formula bazirana je na peptidima koji imaju važnu ulogu u pomlađivanju i rastu stanica. Njegovanje trepavica tim preparatom, navodno, daje odlične rezultate nakon četiri tjedna, a pritom nema promjene u šarenici oka, crvenila i tamnijih kapaka – negativnih nuspojava koje su primijećene kod Latissea. U Americi je jedan od najpopularnijih ‘pojačivača’ rasta trepavica Rapidlash Eyelash Enhancing Serum: prodaje se preko interneta, a njegova najpoznatija korisnica je starleta Kim Kardashian . Sudeći po njezinim ‘metlicama’, stvar i te kako djeluje.

U Hrvatskoj se može nabaviti Diorshow Maximizer Serum Base koji se nanosi ispod maskare i sadrži kompleks proteina soje koji pospješuje rast trepavica. Četkica uvija trepavice, i stvara oko njih hranjivi omotač, tako da je možete koristiti i kao noćni serum. Za koju god metodu se odlučili, jednu stvar imajte na umu. Ne kombinirajte proizvode i budite strpljivi. Ili ponovno isprobajte dobri stari recept s ricinusovim uljem.

Ina Stupalo

Linker
25. travanj 2024 07:49