SAMO U GLORIJI

Snježana Mehun: Vlatka laže jer mi je zavidna

Ovo je ljeto za zagrebačku poduzetnicu Snježanu Mehun (39) trebalo biti jedno od najljepših u životu. Zaprosio ju je dečko, osam godina mlađi maneken Mihael Galeković , te je s veseljem počela planirati romantično vjenčanje u rujnu. Zamislila ga je kao intimno slavlje, kojem će prisustvovati još samo njen 16-godišnji sin Dino, jedino što još nije odlučila gdje će sa svojim dragim izreći sudbonosno “da” – na Kornatima ili na prekrasnoj kenijskoj plaži Diani, gdje vilu imaju Angelina Jolie i Brad Pitt. I dok je Snježana Mehun zamišljala kako šeće po rajskoj plaži u lepršavoj vjenčanici s potpisom Alexandera McQueena, knjiga njezine bivše prijateljice Vlatke Pokos “Život u raju” grubo ju je spustila na zemlju.

Iako je prvo odlučila da medijima neće reći ni riječ o tome kako se osjećala kad ga je pročitala, kao ni o svom odnosu s Vlatkom Pokos, na intervju za Gloriju nagovorila ju je odvjetnica Desanka Vranjican. Ona, naime, ovih dana u ime Snježane Mehun podiže sudsku tužbu protiv Vlatke Pokos.

Vaša bivša prijateljica opisala vas je kao površnu osobu koja se “više od svega voli zabavljati i izlaziti, izazivati pozornost i biti upadljiva”. Kako vi sebe vidite? – Najžalosnije je što me Vlatka – vidi se iz toga što je napisala – mrzi i što mi je beskrajno zavidna. Da nisam vesela i duhovita, neke stvari sigurno ne bih preživjela. Većinu situacija se trudim okrenuti na šalu, a ne vidim razloga zašto bih se nekome opravdavala zbog toga što volim ili ne volim izlaziti.

Vlatka Pokos kaže da je tajna vašeg poslovnog uspjeha u dugogodišnjoj vezi s jednim hrvatskim tajkunom, za kojeg tvrdi da vas je “materijalno osigurao za cijeli život”. – Ona može tvrditi što god hoće, ali ovo će morati dokazati na sudu.

Na čemu ste se obogatili i kakvom imovinom danas raspolažete? – To mi je preintimno pitanje, ne bih o tome.

Jeste li zaista od Vlatke tražili – kao što je napisala – da preuzme dio vaših obveza vezanih za organizaciju i reklamiranje izbora za Eliteovo lice godine? – Ne, jer ne znam kako bi mi mogla pomoći. Ona ne može preuzeti moje obveze jer ne bi mogla preživjeti jedan moj radni dan. Njoj je fenomenalno: živi lagodno, bez previše obveza. Reći ću samo jedno: svi ćemo mi umrijeti, svi ćemo pred Božji sud, a ona će za ovo nekome morati odgovarati. Mislim da bi si trebala postaviti pitanje: hoće li joj haljine, koje će kupiti novcem zarađenim od ove knjige, spasiti dušu?

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju sa Snježanom Mehun pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 810) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
17. travanj 2024 00:53