ZLATA MUCK

Šminkerice vole pankerske pramenove

Zeleni, ljubičasti, plavi ili ružičasti pramenovi na kosi? Da, naravno, i to ne samo na pankerima (odnosno njihovim mladim sljedbenicima). Cvijeće, koje je oduvijek inspiriralo modne dizajnere, sada je nadahnulo i stiliste za kosu – ali ne da frizure slažu u obliku pupoljaka, nego da intenzivne nijanse iz cvjetnjaka koriste u bojama za kosu. Pjevačice Avril Lavigne i Rihanna učinile su to odavno, i prije nego što je L’Oreal lansirao nove neonske boje, a za njima su se povele i mnoge druge svjetske, ali i naše zvijezde.

Jedna od najodvažnijih hrvatskih TV voditeljica – barem što se tiče promjena frizure – jest 25-godišnja – Zlata Mück čiju novu, asimetrično ošišanu frizuru krasi nekoliko indigoplavih pramenova.

– Prezadovoljna sam. Boja se stapa s mojom bojom, pramenovi ‘izviruju’ ispod gornjeg sloja kose pa nisu u prvom planu. Izgledaju odlično i kako ih je tek nekoliko, doimaju se poput plavičastog sjaja u kosi – oduševljena je promjenom Zlata Mück, kojoj su plave pramenove iz L’Orelaove kolekcije Jardin Precieux napravili u zagrebačkom salonu Freeze.

Nanošenje novih boja zahtijeva i posebnu tehniku. Kako bi boja bila što intenzivnija, pramen se prvo posvijetli posebnim preparatom za izbjeljivanje kose, a tek se potom nanosi željena boja. Novi tonovi prilagođeni su prirodnoj boji kose – plavoj kosi najbolje pristaju svijetle, ružičasta i plava, smeđoj narančasta i crvena, a tamnoj intenzivni tonovi ljubičaste, zelene i plave.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
25. travanj 2024 10:26