˝SUNČALICE˝ S BOJOM

Šminka za sunčanje

Plivanje sa šminkom je IN – jer nove zaštitne kreme uz UV faktor i hidratantne sastojke sadrže i pigmente za ujednačavanje tena.

Ritual koji uključuje kremu za lice s visokim zaštitnim faktorom, ali i tekući ili puder u kamenu već je neko vrijeme prošlost. Baš kao i začepljene pore kao posljedica nošenja teških podloga na +30.Naime, šminkerice su odahnule otkako se prije četiri godine dogodila kozmetička revolucija, odnosno kad su na police parfumerija stigle BB i CC kreme koje sadrže zaštitni faktor, tonirane pigmente i hidratantne sastojke.

No put do savršenog tena, posebice na plaži, odnedavna je još lakši jer su i kreme za sunčanje dobile boju. Među prvim Hrvaticama jednu je takvu isprobala Iva Šulentić (31).

– Najvažnije mi je zaštititi kožu od lošeg utjecaja sunca, a dodatni je plus ako mi isti proizvod može ujednačiti ten – kaže zagrebačka voditeljica koja se veseli što će ovog ljeta, prvi put u životu, plivati našminkana.

Napisala Iva Babić

Vichy Capital Soleil baršunasta BB krema SPF 50 127,86 kn, u ljekarnama

iQ Cosmetics Pure Infinity BB SPF 10 59,90 kn, Bipa; Lancome City Miracle CC SPF 50 307 kn, Muller; Max Factor CC SPF 10 99,90 kn, Kozmo.

Skeyndor kompaktni puder SPF 50+ 228,28 kn, u ljekarnama; Sensai Sun Protect Anti-Age SPF 30 336 kn, Douglas; Shiseido Sun Protect SPF 30 266 kn, Muller.

Linker
20. travanj 2024 14:53