Foto: PR
BIOGRAFSKA DRAMA "JACKIE"

Smiješi li se Natalie Portman nova nominacija za Oscara?

Brojnoj publici i uglednim kritičarima sinoć je na Filmskom festivalu u Veneciji premijerno predstavljen biografski film “Jackie”. Čileanski redatelj Pablo Larraín i njegova muza Natalie Portman, koja je utjelovila karizmatičnu Jackie Kennedy, mogu biti jako zadovoljni jer su kritičari ovom filmu predvidjeli i moguću nominaciju za Oscare.

Nakon što je 2011. nagrađena Oscarom za maestralnu ulogu u filmu “Black Swan”, Natalie Portman nije uspjela pronaći dovoljno snažnu ulogu za nastavak karijere. Gledali smo je u romantičnoj komediji “No Strings Attached” zatim kao Dr. Jane Foster u filmu “Thor: The Dark World”, nakon čega je uzela malu pauzu od Hollywooda. Povratak je obilježila ulogom u vesternu “Jane Got a Gun”, a niti njezin redateljski prvijenac “A Tale of Love and Darkness” nije privukao posebnu medijsku pažnju.Ove godine 35-godišnja glumica izraelskog podrijetla vraća se na velika filmska vrata jer utjeloviti jednu od najvažnijih žena američke povijesti, nije bio lak zadatak. Drama “Jackie” prati turbulentni trenutak života Jacqueline Kennedy u danima nakon atentata na supruga Johna F. Kennedyja u Dallasu. Priča filma se bazira na intervjuu koji je Jackie dala za časopis LIFE, a koji je objavljen svega tjedan dana nakon ubojstva supruga. Iako u žalosti, Jackie se mora suočiti s problemima koje zemlja u tom trenutku ima. Prva dama Amerike proživljava ključne trenutke života i kaosa koji su uslijedili nakon kobnog dana. Ako je suditi prema kritikama svjetski poznatih časopisa poput The Hollywood Reporter, Variety, The Daily Beast, Natalie je shrvanu Jackie, ali odlučnu da održi konce vlastitog života u rukama odigrala vrlo uvjerljivo.

Štoviše, Kritičari su izvedbu Natalie Portman proglasili najboljom u dosadašnjoj karijeri , a prvi film na engleskom jeziku čileanskog redatelja, koji potpisuje filmove “Neruda” i “No”, također velikim uspjehom. Kako film još uvijek nema potvrđene distributere, ne zna se kada službeno kreće u kino distribuciju, ali svakako je jedan od iščekivanijih.

Linker
02. listopad 2022 13:50