ŽARKO RADIĆ

Smijeh i panika na nebu

Napisala Ines Stipetić Snimci: Arhiva Plavi film

Prije desetak dana na sportskom aerodromu u Varaždinu i u okolici Brezovice završeno je snimanje pilot-epizode za humoristični serijal “Pilot o pilotima”, što je još radni naslov. To je priča o dva bivša pilota putničkih zrakoplova koji otvaraju privatni biznis (nude svoje pilotske usluge, od zaprašivanja polja i komaraca do prijevoza pošiljki), a u tome ih ometaju nesređeni obiteljski odnosi. U ulogama pilota pojavljuju se Žarko Radić i Siniša Ružić, koji su na snimanju letjeli malim sportskim avionom – uz nevidljivu pratnju profesionalnih pilota. No, Žarko Radić otkriva da je “stari” pilot: prije dvadesetak godina u jednom je filmu glumio pilota i tad se odvažio zrakoplov voziti po pisti. I ovaj je put, snimajući scenu u pilotskoj kabini, po pisti zarulao letjelicu dok je uz njega sjedila kolegica Nađa Perišić-Nola, koja se uspaničarila kad joj je smrtno ozbiljan najavio da će – uzletjeti. Dakako, scena je završila na zemlji, kao što je i počela, na Nađino veliko olakšanje.

Susret u Montreuxu

U serijalu, za koji se još ne zna koja će ga TV kuća otkupiti, glume i Iva Šulentić i Csilla Barath Bastaić, koje se pojavljuju u ulogama Radićevih kćeri, te Ksenija Prohaska kao njihova teta koja im se na silu želi useliti u stan. Redatelj je Zoran Pezo, nagrađivani redatelj videospotova i nekada popularne HTV-ove glazbene emisije Hit depo. Ovog zahtjevnog posla primio se oduševljen scenarijem beogradskog dramaturga Nebojše Romčevića.

– Na televizijskom festivalu u Montreuxu, u Švicarskoj, vidio sam srpski serijal “Ljubav, navika, panika” koji emitira RTV Pink i koji me oduševio. Ondje sam upoznao scenarista serijala Nebojšu Romčevića i odmah smo se dogovorili da za nas osmisli neki serijal. Tako su nastali “Piloti” – priča Pezo, koji serijal planira snimiti pod okriljem producentske kuće Plavi film.

Linker
27. travanj 2024 04:43